India szabályoz, talán mégsem tilt

spot_img

Ahogy arról korábban több ízben is beszámoltunk, a közel másfél milliárd lelket számláló ázsiai ország, India drasztikus tiltásra készült sokáig a kriptopénzek kapcsán. Több hónapnyi hallgatás után most újabb fordulat jött, a friss információk szerint lehet, hogy teljes tiltás helyett inkább szabályozás jöhet.

A helyi kriptopénz-közösség prominens tagjai már korábban is jelezték, hogy India összehasonlíthatatlanul nagyobb kárát látná a tiltásnak, mintsem az engedékenyebb viszonyulásnak, lehet, hogy a kormányzat is hasonló következtetésre jutott az utóbbi időben.

Sőt, már ott tart a folyamat, hogy szabályozó testületet hívnak életre, ez egyértelmű jele annak, hogy a teljes tiltás helyett szabályozásra készülnek. Az Economic Times beszámolója szerint a kormányzat úgy látja, hogy a korábbi álláspont már kissé “elavult”, új megközelítésre van szükség a kérdéskör kapcsán.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

A felállítandó bizottság tagja lesz jelen állás szerint Anurag Thakur pénzügyminiszter is, ez kedvező jel, hiszen érzékelteti a dolog súlyát. A korábbi kis híján életbe lépett szabályozás kivétel nélkül kriminalizálta volna a kriptopénz kereskedést, de még a birtoklást is.

A témában írott összes cikkünk itt látható.

Nagy kérdés, hogy India -újbóli- megjelenése a kriptpénzek piacán, pontosabban a további fejlődés lehetősége az ország kripto-közössége számára lehet-e bármilyen hatással a terület egészére.

Az biztos, hogy számos sikeres IT startup jelent meg Indiában az elmúlt évek során, így könnyen lehet, hogy a kriptopénzek kapcsán is fontos újítások érkezhetnek Indiából, feltéve, hogy lesz lehetőségük a munkára a fiataloknak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img