40k körül tanyázik a Bitcoin, gyógyulgatnak az altcoinok

spot_img

A két napos hullámvasút után, mikor ötszámjegyű fluktuációkkal is találkoztunk a piacon, úgy tűnik a bitcoin megnyugszik 40 000 dollár körül. A legtöbb altcoin visszanyert egy részt a meredek zuhanásából; az ETH 2800-on, a BNB 380 dolláron áll.

Ezen a héten sem unatkozott az egyszerű kripto-befektető. Egy korrekcióval kezdtük a hetet, majd Elon Musk tweetjei és egy csomó negatív hír – megkérdőjelezhető igazságtartalommal, pedig megadta a lökést. A túl magas tőkeáttételek okán és az eladási hajlandóság csökkenése miatt lánc-likvidációk történtek a tőzsdéken, amik 40 000-ről 30 000-re lökték le a BTC árfolyamát. A vásárlóerő 30 000 dolláron érkezett meg a piacra és azonnal feljebb tolta az árfolyamot. Órákkal az óriási zuhanás után újra 40 000-en állt a legnagyobb kriptopénz.

Az elmúlt 24 órában a 42 000-es szintre is elértünk, de a rally nem tudott fennmaradni. Egy retracement után újra 40 000 dollár körül kereskedik a Bitcoint.

A bitcoin kapitalizációja továbbra is 800 milliárd dollár alatt maradt, amíg a dominanciája 42%-ról 40%-ra esett.

Az altok nagyjából ugyanolyan mozgást írtak le, mint a bitcoin. A legtöbb alt 30-40%-ot is ment az ominózus esés óta. Az ETH a 2700-as szint megtartásáért küzd. A kereskedőink is nagyrészt a BTC mozgását figyelik, altcoin pozíciókba egyelőre nem lépnének.

coin360.com

Egy ilyen időszakban jobb óvatosan lenni. Justin Bennett elemző is erre figyelmeztet:

Az altcoinok emelkedése most koránt sem a legvalószínűbb szcenárió. A market cap grafikonon jól látható, hogy az emelkedő csatorna középvonala viselkedett támaszként és ellenállásként is idén. Két napja megint tesztelte a cap ezt a szintet, rövid idő alatt harmadszor. Ha letörné a 800 milliárd körüli támaszt, valószínűleg 470 milliárdnál állna meg, ez pedig az árfolyamokban is nagyban éreztetné a hatását. Pozitívabb lehetőségként a diagonális támasz és az ellenállás között folytatná a mozgást az altcoinok kapitalizációja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img