PlanB: még mindig érvényes a stock-to-flow modell

spot_img

Az egyik legismertebb kriptopiaci elemző, aki elsőként vonatkoztatta a stock-to-flow modellt a bitcoin piacra most megosztotta gondolatait a zuhanás utáni kilátásokról. PlanB, a The Wolf of All Streets új epizódjának vendége volt: itt kifejtette, hogy modellje még mindig sértetlen, ezáltal a BTC hosszú távon még mindig nem tért le a 100 000- vagy a 288 000 dolláros célár felé vezető útról.

“A rövid válaszom az, hogy valahol félúton vagyunk. Ezt most nem csak kitaláltam, én nagyon adatvezérelt vagyok és az adatokból olvasom ki ezeket. Ránéztem a stock-to-flow modellemre, aztán a stock-to-flow X modellre és mindkét modell azt mondja, hogy még nem vagyunk a ciklus végén.”

De nem csak a saját S2F modelljeiből lehet kiolvasni azt, amit PlanB is állít – hogy még nincs vége a bikapiacnak.

“Az on-chain adatokra is ránéztem, ott saját on-chain indikátorokkal dolgozom. Nem használom a Glassnode vagy a CoinMetrics adatait – bár azok fantasztikusak, de inkább a saját node-omból szedem az adatokat. Az on-chain adatok nagyon jól működnek ha szignálokat vagy mintázatokat keresel… Számomra tisztán látható, hogy valahol félúton járunk: a készlethiány nagyjából fele akkora, mint 2017-ben vagy 2013-ban volt. Ebből kiindulva eléggé biztos vagyok abban, hogy még nem láttuk az árfolyamcsúcsot.”

PlanB megerősítette, hogy továbbra is érvényes az S2F modell:

“A Bitcoin még mindig az S2F sávon belül halad – bár tény, hogy ez egy elég széles sáv. Akkor lenne okunk aggódni, ha hosszú hónapokig ha a BTC a sötétkék sáv alatt maradna hónapokig – ahogy 2019 elején történt.”

Annak ellenére, hogy a Bitcoin árfolyama a történelmi csúcsáról, 65 000 dollárról 30 000-re esett, PlanB szerint egy készlethiány figyelhető meg a háttérben.

“A tőzsdéken és on-chain is látni lehet ezt a hiányt. A hiány valódi és fokozatosan épül. Már hónapok óta épül, december óta pedig gyorsul az üteme is.”

-mondta PlanB a beszélgetésben.

/dailyhodl/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img