“El kéne adnom a bitcoinjaimat?” – kérdezik a Google-től a pánikoló befektetők

spot_img

A CryptoSlate hívta fel a figyelmünket arra, hogy a jelentősen kilőtt egyes – bitcoinhoz és más kriptopénzekhez kapcsolható, keresőkifejezések népszerűsége. Nem meglepő módon, főleg kétségbeesésükben fordultak az emberek a Google-hoz. Amellett, hogy a “kriptopénzek” szóra még soha nem kerestek ennyien, két másik keresőkifejezés is kilőtt:

  • El kéne adnom a kriptopénzeim?
  • Mi történt ma a kriptopénzekkel?

Mindkét kifejezésre elmondható, hogy több száz százalékkal kilőttek és még soha nem kerestek ennyien azokra.

De a bányászat és a kriptopénzek környezeti hatásaira is egyre többen kerestek. A “hogyan használ a bitcoin energiát” keresőkifejezésre és a “bitcoin ökológiai lábnyoma” szavakra is rengetegen keresnek mostanában.

Nyilvánvalóan az első két említett keresőkifejezést a zuhanó árfolyamok kapcsán felmerülő pánik és félelem fűtötte. A piacon rég nem látott félelem uralkodik, amit a Crypto Fear and Greed Index is megerősít: jelenleg 100 pontból 10-et mért, ami az extrém félelem kategória. Ennél alacsonyabb értéken csak tavaly márciusban volt az index, amikor a hónap közepén a koronavírus miatti pánik idején 4000 dollár alá esett a bitcoin.

Azt is hozzá kell tenni, hogy aki a legnagyobb félelem idején bevásárolt, vagyis nagyjából 4000 dollár körül, annak bőségesen megtérült a befektetése. Makró szinten és hosszú távon gondolkodva ezek a pontok kiváló belépési lehetőséget jelentenek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy itt lenne az esés vége és nem jelenti azt, hogy megtaláltuk az aljat. Amíg a BTC nem lépi át a lefelé tartó diagonális trendvonalat, nincs okunk bizakodónak lenni.

Akár negatívan érintett az esés, akár jól jöttél ki belőle, a Discord szerverünkön megtalálod a társaságot, akivel ezeket kibeszélheted. Csatlakozz és beszélgess a Kripto Akadémia tagjaival, kereskedőivel és az ország legnagyobb kriptós közösségével.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img