Bitcoin: a kulcsfontosságú szintet egyelőre még nem sikerült átlépnünk

spot_img

A kriptopiacnak tegnap sikerült ledolgoznia a hétvégi zuhanás során elszenvedett veszteségek egy részét. Habár sok alt 50-100%-os növekedést ért el a vasárnapi mélypontjaihoz képest, többségük árfolyama még ennek ellenére is jócskán a múlt héten mutatott értékek alatt maradt.

A bitcoin és a legtöbb alt technikai értelemben még mindig egy lefelé tartó trendben mozog. Ahhoz hogy ez megváltozzon, a BTC esetében először is a 42 000 dollár körüli sávot kellene újra meghódítanunk, ami megtörné a lefelé mutató struktúrát és egy felfelé tartó lépcső első foka lehetne.

Ha kicsit kinagyítunk, jól látható, hogy januárban és februárban szintén ez a 40-42 000 dollár körüli régió volt az, ami néhány hétre megakasztotta a bitcoin emelkedését. Ezt a zónát akkor végül egy rendkívül erőteljes, közel 8000 dolláros (~20%-os) napi emelkedéssel sikerült magunk mögé tudnunk.

Egy hasonló impulzus most is optimizmussal tölthetné el a piac szereplőit, ám a Kína által keltett bizonytalanság miatt kicsi a valószínűsége annak, hogy ez a következő órákban bekövetkezzen. Tegnap olvashattatok arról, hogy az ország vezetése újabb szigorításokat vezethet be a kriptovalutákkal szemben, amivel kapcsolatban új fejlemény, hogy az egyik ismertebb helyi bányász társaság, a globális hash rate közel 2%-át felügyelő BTC.top tegnap már be is jelentette, hogy felszámolja kínai érdekeltségeit, a 9%-ot magáénak tudó BTC.com pedig ma reggel óta arra kéri minden felhasználóját, hogy nyilatkozzon, Kína területén végzi-e a tevékenységét.

A partvonalon ennek ellenére ismét jelentős mennyiségű befektetésre váró pénz kezdett el felsorakozni. A Tether után a második legnagyobb stabil coinnak tekinthető USDC-ből tegnap több mint 5 milliárd dollár értékű coin került kibocsátásra, valaki(k) tehát ezeken az árakon már lépéseket tettek azért, hogy beléphessenek a piacra. A kérdés csak az, hogy ezt már ezeken a szinteken, vagy esetleg a további esésben reménykedve, egy későbbi időpontban szeretnék megtenni.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img