Az Apple is beléphet a kripto piacra

spot_img

Egy tegnap közzétett álláshirdetés alapján elképzelhető, hogy valamilyen formában az Apple is beléphet a kripto piacra.

A vállalat jelenleg egy olyan üzletág fejlesztéssel foglalkozó szakembert keres, aki legalább 5 éves tapasztalattal rendelkezik az alternatív fizetési módok, a digitális tárca szolgáltatások, a BNPL rendszerek (‘vedd meg most, fizess később’), a gyors utalások és a kriptovaluták területén.

Habár mindez elég általánosan hangzik, a PayPal tavaly júniusban egy ehhez hasonló hirdetést tett közzé, amit októberben a kripto támogatás bejelentése követett. Mivel az Apple saját fizetési rendszere, az ApplePay világszerte közel 400 millió felhasználóval rendelkezik, ennek közvetlen kripto támogatása egy újabb fontos mérföldkő lehetne a tömeges elterjedés felé vezető úton.

Annak ellenére, hogy egyelőre még csak egy feltételezésről van szó, az Apple érkezése már csak azért is tűnik valószínűnek, mert riválisai, például az Egyesült Államokban a legnépszerűbb fizetési alkalmazásnak számító CashApp (Square) és a már fentebb is említett PayPal már nyitottak az ágazat felé, ami a felhasználókért folytatott küzdelemben versenyelőnyt jelent a számukra.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A PayPal engedélyezni fogja a kriptovaluták kiutalását

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img