Intézményi manipuláció?

spot_img

PlanB volt az első elemző, aki a stock-to-flow modellt alkalmazta a Bitcoinra és most egy érdekes gondolatmenettel állt elő. Úgy gondolja, hogy az intézmények szándékosan nyomják lefelé a Bitcoin árát, hogy olcsóbban jussanak hozzá.

A Bitcoin Fundamentals Preston Pysh-el című műsor egyik epizódjában PlanB szerint, a Bitcoin elmúlt hónapokban tapasztalt árfolyam mozgása arra utal, hogy valaki a színfalak mögött próbálja befolyásolni a piacot.

“Az ismétlődő eladási hullámok, amit az elmúlt hónapokban láttunk, mindig a piac illikvid óráiban zajlottak. Tehát szándékosan romboló hatású volt. A piac illikvid óráiban adtak el Bitcoint, túlságosan nagy darabszámokban ahhoz, hogy jó árat kapjanak érte, így ez destruktív eladási szándék volt.”

Az elemző szerint egyértelmű mintát lát a piacon a destruktív eladásra, ami szerinte a legnagyobb kriptopénz felhalmozását végző intézményi szereplőkre utal.

“Valójában, ha megnézzük az árdiagramokat, például az elmúlt néhány hónap napos grafikonját, láthatjuk, hogy a destruktív eladási események, amelyek egyébként furcsa módon minden hónap végén történtek, egy vagy két héten belül megvásárlásra kerültek. Olyan volt, mint egy V alakú fellendülés két héten belül. Számomra ez is egy kicsit az intézményi vásárlások jellemzője. Célja, hogy az embereket elijesszék pozícióikból, sőt, felszámolják az embereket a pozícióikból, majd az azt követő hetekben felvásárolják az ilyen módon piacra került Bitcoin mennyiséget.

Ez különösen akkor hatékony, ha illikvid órákban adják el és nyomják lefelé az árat, majd likvid órákban kis darabokban megveszik. Alapvetően ezt látom január óta, tehát az elmúlt öt hónapban. Ez nagyon-nagyon bikás a szememben.”

Tweetjében PlanB négy olyan esetet mutat be, amikor az árak az eladások után gyorsan helyre álltak.

forrás: PlanB twitter

“Nagy darabszámú eladások az illikvid órák alatt minden hónap végén, majd folyamatos kis mennyiségű vásárlások a likvid órák alatt minden hónap elején. Négy V alakú helyreállás. Intézményi vásárlás?”

Ha kriptovalutát szeretnél vásárolni, akkor a Binance oldalát ajánljuk, ahol mellesleg kamatoztatni is tudod kriptovagyonodat. További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találsz!/

/dailyhodl/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img