Az intézményes befektetők viszik a pénzüket a Bitcoinból

spot_img

A Coinshares friss adatai arra engednek következtetni, hogy rohamosan csökken az intézményi és a nagybefektetők érdeklődése és bizalma a Bitcoin iránt. A nagyobb altcoinok viszont nem állnak rosszul.

A Coinshares legutóbbi heti elemzése a legnagyobb alapkezelők adatait vizsgálja. Ebbe beletartozik a saját alapkezelőjük is, valamint a Grayscale, a 3iQ, a 21Shares, a Bitwise, az ETC Issuance és a Purpose is. A friss adatok szerint a Bitcoin befektetők egyre több pénzt vonnak ki a bitcoin befektetésükből:

Az elmúlt héten 141 millió dollárnyi tőke távozott az említett alapkezelők bitcoin alapjaiból. Ez egy heti negatív rekordnak számít, de ezzel csak a trend folytatódott. Három héttel ezelőtt 110 milliót vettek ki az alapokból, két héttel ezelőtt csak 4 milliót.

Az ethereum jól járt: oda 33 millió dollárral többet allokáltal az intézményi befektetők. Ebben az esetben az előző héten elkezdett pozitív trend folytatódott, akkor 46,8 millió dollár érkezett az ETH alapokba.

Ahogy az elmúlt néhány hétben, az ADA és az XRP alapok is egy kis pluszban végeztek, az előbbibe 4,5 millió dollár folyt, az utóbbiba 7 millió.

Összesen befolyó és kifolyó tőke az egyes eszközöknél a CoinShares jelentésében

Bár a bitcoinból kivont tőke jelzései egyértelműen medvések, érdemes helyén kezelni a számokat: a mostani kivonások – amik főleg májusban voltak erősek, mindössze 8,3%-át teszik ki az összes befolyó tőkének. A BTC alapokba ugyanis az év eleje óta 4,2 milliárd dollárt tettek a befektetők. A Coinshares esetében a százalékos csökkenés is kisebb, mint a 2018-as felfutás végén volt.

Már lehetőséged van tapasztalt kereskedőink automatikus másolására is: próbáld ki a CopyTrader Pro-t.

Annak ellenére, hogy medvés a helyzet a piacokon, a Coinshares tovább bővíti kínálatát: tegnap jelentették be, hogy a frankfurti Xetra tőzsdén megjelennek majd a BTC, ETH és LTC ETP-k, amiket teljes mértékben a valódi kriptoeszközzel fedeznek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img