Bitcoin ETP-t indít idén nyáron a 21Shares 

spot_img

A 21Shares idén nyáron Bitcoin ETP-t indít. Az ETP-n keresztül az intézményi befektetők az Egyesült Királyságban és Franciaországban BTC kitettséget szerezhetnek. A svájci vállalat legnagyobb kriptopénz teljesítményét követő tőzsdén kereskedett terméke, az Aquis Exchange-en lesz elérhető.

A 21Shares a GHOC-l együttműködve teszi lehetővé a befektetők számára, hogy hagyományos ETP-ken vagy más hasonló szolgáltatásokon keresztül fektessenek be különböző kriptopénz eszközökbe. A cég számos tőzsdén kereskedett terméket indított már az elmúlt években. A tőzsdei bevezetés a GHCO-val – egy neves, ETF-ekre specializálódott marker gyártóval és likviditás szolgáltatóval – való partnerség után válik lehetővé. Ennek eredményeként a 21Shares Bitcoin ETP (ABTC) az Aquis Exchange-en fog elindulni.

A BTC ETP-t az ETF-hez hasonlóan tervezik majd elindítani, ami azt jelenti, hogy központilag elszámolt lesz. Következésképpen a franciaországi és brit intézményi befektetők a már megszokott szabályozott kereteken és struktúrán keresztül jutnak BTC kitettséghez.

“Ez a megfelelő alkalom arra, hogy sikeres kripto ETP-nket az intézményi brit piacra hozzuk. Erős a meglévő intézményi elérésünk Európában is, ami azt jelenti, hogy a befektetők szabályozott kereteken belül szerezhetnek kitettséget Bitcoinban, likvid és hagyományos befektetési terméken keresztül.” – kommentálta a 21Shares vezérigazgatója, Hany Rashwan.

A projektben részt vevő szervezetek célja, hogy az elkövetkező években bővítsék a kriptovalutákhoz kapcsolódó elérhető ETP-k portfólióját. Amennyiben a Bitcoin ETP bevezetése sikeres lesz, a 21Shares és az Aquis Exchange az Ethereum (ETH), a Ripple (XRP), a Tezos (XTZ), a Polkadot (DOT), a Cardano (ADA) és a Stellar (XLM) teljesítményét követő tőzsdén kereskedett termékeket is létrehozhatnak.

Bitcoin fedezetű ETP a svájci tőzsdén

Dan Izzo, a GHCO vezérigazgatója megjegyezte, hogy az ETP-k “kulcsfontosságúak a kripto eszközökbe való befektetés szempontjából”. Az ügyvezető továbbá úgy véli, hogy az ilyen termékek iránti kereslet csak növekedni fog, mivel ezek “megbízható, könnyen hozzáférhető infrastruktúrával és likviditási poolokkal rendelkeznek.”

Ha Bitcoint szeretnél vásárolni a Binance és az FTX felületét ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img