Az első NHL csapat, ami bitcoint is elfogad

spot_img

A San Jose Sharks lett az első csapat az amerikai profi jégkorong ligában, amelyik szárnya alá vette a bitcoin fizetést. Egyelőre csak kísérletképpen, de tény, hogy június 15-től a szezonbérletek és a páholyok is kifizethetőek lesznek bitcoinban. De még egy szponzori szerződésért is szívesen tenne zsebre bitcoint a csapat tulajdonosa, a Sharks Sports & Entertainment társaság.

Kisebb összegű vásárlásokért, mint a jegyek és a nasi, egyelőre nem szeretnének bitcoint elfogadni – mondta Jonathan Becher, a csapat elnöke, de a jövőre nézve ennek a lehetőségét még nyitva hagyják. Ugyanígy fontolóra veszik majd a kripto elfogadást a csapat mobilalkalmazásán keresztüli vásárlásokra és a csapat hivatalos boltjában is.

A Sharks fizetéseit a BitPay fizetési szolgáltató vezényli majd le. Egyelőre nem tisztázott, hogy az ott elfogadott összes coinal lehet-e majd vásárolni, vagy csak a bitcoin-al.

“Eddig is elfogadtunk PayPal fizetést és ezzel együtt a Bitcoint is. Miért is ne állnánk be ez mögé teljes vállszélességgel és tennék még vonzóbbá, ahelyett, hogy egy harmadik félen keresztül intézzük?”

– nyilatkozta Becher.

A Sharks az NHL első csapata, amely bevezette a bitcoin fizetést, de a többi amerikai profi ligába is megérkeztek már az első fecskék. Az NBA-ban a Sacrament Kings és a Dallas Mavericks, az MLB-ben az Oakland Athletics is elfogad már kriptopénzt vagy teszteli azokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img