Kijöttek az első információk a Bányászok Tanácsáról, Musk nem vállal szerepet benne

spot_img

Májusban alakult meg az észak-amerikai bányászok első szakmai szervezete, a Bitcoin Mining Council, vagyis a Bitcoin Bányászok Tanácsa. A szervezetet a MicroStrategy éléről ismert Michael Saylor hozta tető alá, de Elon Musk-nak is szerepe volt abban, hogy komolyan vegyék a dolgot az érintettek.

A szervezetről eddig csak azt tudtuk, hogy elkötelezettek annak irányában, hogy zöldebbé tegyék a bányászatot. Nemrég viszont elkészült a honlapjuk, amiben kissé részletesebben is leírják az elképzeléseiket.

A májusi alapító találkozón ott volt Elon Musk, aki Dogecoin promóterből, a Bitcoin energiafelhasználásának hangos kritikusává lett. A társaságok meggyőzték Muskot, hogy a bányászás lehet teljesen zöld is és ezzel sikerült az ügyük mellé állítani a Tesla vezérét. De ahogy tegnap már bejelentették, Musk ennél komolyabb szerepet nem kíván vállalni a szervezetben.

“Elon Musk nem játszik semmilyen szerepet a BMC-ben. Azért vontuk be őt, hogy ott legyen egy oktatási célú beszélgetésen, ami a bányászatról és a környezetről szólt.”

  • Írja a bitcoinminingcouncil.com FAQ része

Az új honlap szerint a részt vevő társaságok listája a következőképpen néz ki: Argo, Blockcap, Core Scientific, Hive, Hut8, Marathon Digial Holdings, Microstrategy, RIOT és Galaxy Digitla.

A portál azt is kihangsúlyozza, hogy minden bányász és bányásztársaság tagja lehet a BMC-nek, aki fenntartja a zöld bányászat feltételeit. A tagoknak meg kell ígérniük, hogy az energiafelhasználás tekintetében teljesen átláthatóvá teszik saját társaságukat. Az információkat – például arról, hogy milyen forrásból nyerik az energiát és azokból mekkora hashratet produkálnak, pedig rendszeresen megosztják majd az összes többi taggal. De az új tagoknak abba is bele kell egyezniük, hogy ha előrelépést érnek el a zöld bányászat kiterjesztésében, akkor annak tapasztalatait meg kell osztaniuk a szervezeten belül, hogy más társaságoknak könnyebb dolga legyen az átállással.

Ezen kívül a legfontosabb dolgok a gyakran ismételt kérdések részből:

  • A tagok negyedévente ülnek majd össze, hogy megosszák egymással a legfrissebb tapasztalataikat
  • A csoport egyik célja, hogy javítson a Bitcoin hírnevén, amit a környezeti károk okán alaposan megtépáztak
  • Semmilyen mértékben nem szeretnének csorbát ejteni a hálózat decentralizáltságán és nem akarnak szembemenni a Bitcoin alapvető elveivel sem.
  • A szervezet nem szeretné befolyásolni egyik taguk döntéshozatalát sem, ők mindössze független piaci szereplők gyülekezéseként tekintenek magukra

A szervezet egyelőre a világ bányászainak csak kis részét tudhatja maga mögött, de igyekezni fog minél több társaságot bevonni. Az egyetlen feltétel, hogy a csatlakozó tag elkötelezett legyen a zöldebb bányászat irányába.

A fent említett Michael Saylor egyfajta szimbolikus tisztséget kapott a Bányászok Tanácsában, mivel ő maga nem foglalkozik a bányászattal, de nagy érdemei voltak abban, hogy megalakulhatott a szervezet.

bitcoinminingcouncil.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img