Év végéig marad a vadnyugat, a tőzsdefelügyelet 2022-ig már nem szabályozza a kriptopiacot

spot_img

A kriptovaluták szabályozása nem szerepel az amerikai tőzsdefelügyelet hétvégén nyilvánosságra hozott, 2021-es évre vonatkozó további tervei között.

Az év egyik fontos híre volt, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) élére idén egy kripto barát szakértő került. Gary Gansler professzor korábban a világ legjobb felsőoktatási intézményének számító MIT-n tartott kurzusokat a blokklánc technológia és a bitcoin működéséről.

Gansler kinevezését a kripto piac is pozitívan fogadta, bízva abban, hogy irányítása alatt olyan szabályozás kerülhet majd kidolgozásra, ami nem ellehetetleníteni akarja, hanem fair keretek mözött teszi lehetővé az iparág működését. Gansler korábban már többször is hangsúlyozta, hogy minél előbb szeretne tiszta vizet önteni a pohárba és lépéseket tenni bizonyos területek, például a kripto tőzsdék működésének kifehérítése, azok felhasználóinak tőkevédelme és a kétes hátterű ICO-k, pre-sale-ek, stb. kivizsgálásának ügyében. Ezekre azonban még egy jó darabig nem kerülhet sor.

A SEC tervei alapján az év hátralevő részében nem a kriptopiacok, hanem főként a shortolásra lehetőséget adó hagyományos piaci oldalak működése kerülhet majd a szervezet ellenőreinek górcsöve alá. Ez a speciális ágazat az idei GameStop balhé után került a szabályozó testület célkeresztjébe, miután egy internetes fórum közösség gyakorlatilag majdnem csődbe vitte a tavalyi év egyik legjobban teljesítő kockázati tőke alapját.

A szabályozás témájához kapcsolódó érdekesség, hogy néhány nappal ezelőtt egy amerikai képviselő kemény hangot ütött meg a kriptovalutákkal szemben. Elizabeth Warren a környezetszennyező Bitcoin bányászat miatt szólított fel az ágazat ellen való szigorú fellépésre, nem sokkal később azonban visszanyalt a fagyi.

Amint arra az internet népe gyorsan rávilágított, ha a saját érdekei úgy kívánják, a szenátor is hajlandó háttérbe szorítani a klímavédelemmel kapcsolatos aggodalmait. Ezt bizonyítja az a róla készített felvétel is, amin az látható, hogy a képviselő egy magánrepülőgépből száll ki, majd amint észreveszi, hogy filmezik őt, megpróbál folyamatosan úgy helyezkedn, hogy az előtte haladó asszisztens kitakarja őt. Tette mindezt azért, mert ő is tisztában volt vele, hogy a privát jet-ek használata a világ legkörnyezetszennyezőbb utazási módjának tekinthető.

https://twitter.com/jeetsidhu_/status/1402820322588569601?s=20

További hírek és érdekességek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img