NFT alapú játékok is helyet kaptak az idei E3-on

spot_img

Az Electronic Entertainment Expo évek óta a világ egyik legnevesebb gamer eseménye, ahol betekintést nyerhetünk a legújabb játékokba sőt, az utóbbi években már helyet kaptak az Expon a játékokra legnagyobb hatást gyakorló technológiák is. Idén tehát az új bejelentett címek mellett, helyet kapott a blockchain is, mint meghatározó technológia a gaming jövőjében – sőt tulajdonképpen már jelenében is.
Az E3-at aki szeretné Twitchen tudja is követni, izgalmas érzés volt látni például a levetített felvételeket az első E3-ak idejéből, amikor a gaming még “csak” 5 milliárd dolláros piac volt, a mai 150 milliárdoshoz képest. Az pedig, hogy a gaming reputációja az évek alatt hogyan változott, hogy lettek az akkor a “nerd” gamerekből mára ünnepelt esport sztárok is akár, szintén említésre méltó.

Hogyan kapcsolódik a blockchain a gaminghez?

Jelenleg a játékok világát mikrotranzakciók, egyedi skin-ek, gyűjthető digitális tárgyak stb. tarkítják, amiket ha egyesével végignézünk belátjuk, hogy mindegyikre létezik már blockchain alapú megoldás, ami sok esetben gyorsabban, olcsóbban oldja meg ugyanazt a feladatot. Azok a tranzakciók például amik eddig túl kicsik voltak, hogy gazdaságosan lehessen véghezvinni őket – például egy skin vásárlása pár centért – elvégezhetőek ma már olcsóbban az Enjin vagy EOS hálózatát használva. A játékon belüli digitális tárgyak tulajdonjoga és egyedisége pedig biztosítható úgy, hogy azok mint NFT-k látnak napvilágot. Ezzel egyébként megoldható lehet az egyes tárgyak hordozhatósága más játékokba, plusz kinyit egy meglehetősen nagy másodlagos piacot. Emellett, a korábbi cikkünkben már említett play to earn játékokat is a blockchain technológiának köszönhetjük.

Mythical Games és az NFT-k

Az E3-on a legnagyobb őrületet NFT-k szemszögéből a Mythical Games okozta, Blankos Block Party nevű játékával. A játék – a Robloxhoz hasonlóan – egy játékosok által uralt világba kalauzol el minket, amit szabadon bejárhatunk. Az épületek nagy része, a mini játékok, kiegészítők, sőt a karakterünk által viselt ruhák vagy skin-ek is más játékosok által lettek elkészítve. Utóbbikat mint NFT lehet a piactéren megvásárolni, sőt mi magunk is belefoghatunk hasonló tartalmak előállításába. Ha pedig csak játszani szeretnénk akkor csatlakozhatunk barátainkkal a mini-játékokba, amik között szinte minden típus képviselteti magát, az FPS-től kezdve az RPG-ig. Sőt ha csak a világban szeretnénk Block Partykon részt venni, felvillantani a haveroknak az új skint, ezt is megtehetjük.
A Mythical Games a cikk írását megelőző héten kapott 75 millió dollárnyi kockázati tőke befektetést, így biztosra vehetjük, hogy sokat fogunk még hallani róluk gamer influencereken keresztül is.

Vége az ingyen grind-nak: Blankos Early Access

Június 14.-én nyitotta meg kapuit Early Access-ben a Blankos Block Party, ha a weboldalukon jártok tudtok regisztrálni és letölteni a játékot. Amint beléptek az első viszonylag hosszabb küldetés során végigvisznek a játék alapjain, sőt az Alpha release során tartsátok nyitva szemeteket, hiszen különböző NFT-ket kaphattok airdroppal már az első perctől kezdve. Ezekről akkor értesültök leginkább ha a fejlesztő Twitterét vagy Twitch csatornáját követitek. Maga a játék belső gazdasága az első verziókban az NFT-kre épül, tehát karaktereitek skinjeivel tudtok kereskedni, a közeljövőben azonban tervben van staking és yield farming is, a karaktereken keresztül. Ezért tehát, minél több olyan eseményen veszel részt, ahol NFT-ket kapsz, vagy fejleszted a karakteredet, hogy azt később drágábban el tudd adni, tulajdonképpen kifizetődik az idő amit beleteszel. A Roblox-hoz hasonlóan pedig biztos vagyok benne, hogy a fejlesztők is egyre több mini-játékot fognak a Blankosra fejleszteni, ezzel is növelve a potenciális felhasználók számát.

A Mythical Games pedig már most elkezdte kiépíteni partnerhálózatát, hogy növelje a játékon belüli NFT piac értékét. Az E3-on olyan partnereket jelentettek be, mint Burberry, DeadMau5, Quiccs, El Grand Chamaco, Michael Lau és a Hackatao.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img