SHIB, CHZ, KEEP: az új Coinbase felvételek furcsaságai

spot_img

A Coinbase ezen a héten három újabb kriptovalutával bővíti a kínálatát, ám a tőzsde bejelentése több kérdés is felvet.

A váltóra felvett egyik új kriptovaluta a Shiba Inu token (SHIB) lesz, aminek a bejelentése sokak számára azért tűnt érthetetlennek, mert a Coinbase gyakran hangoztatja, hogy a listázásaikat mennyire komoly háttér elemzések sora előzi meg és hogy ők csak a legminőségibb projekteket engedik be az oldalukra. A SHIB ugyanakkor aligha sorolható ezek közé, hiszen lényegében csak egy Dogecoin klónról van szó, amit 2020 őszén hozott létre annak ismeretlen fejlesztője.

Ennél egy fokkal már logikusabbnak tűnik a Chilliz (CHZ) érkezése. A nagyobb európai futball csapatok hivatalos szurkolói tokenjeit kibocsátó szolgáltató listázására a jelenleg is zajló európa bajnokság ideális körülményeket biztosít.

Ha szeretnéd.kibeszélni az EB meccseit, nézz be Discord csatornánk tematikus szobájába.

A harmadik kiválasztott a Keep Network (KEEP) lett, ami lehetőséget biztosít más blokkláncoknak arra, hogy az Ethereumon is elérhetővé tegyék saját tokenjeiket. Egyik első termékük például a tokenizált változatban is elérhető BTC (tBTC) lett.

A KEEP grafikonjára nézve jól látható, hogy a tokeneket néhány nappal ezelőtt, a korábbiakhoz képest hirtelen kiugróan magas, minden korábbit meghaladó összegekben kezdték el felvásárolni, ami elemzők szerint felveti annak a gyanúját, hogy valakik már előre tudhattak a Coinbase közelgő bejelentéséről és ennek megfelelően hajthatták végre a trade-jeiket.

Nem ez az első olyan alkalom, hogy belső kereskedésre utaló tevékenység előzi meg egy új coin érkezését a Coinbase-re, ám a tőzsde ezekben az esetekben lefolytatott vizsgálatai korábban még sohasem bukkantak semmilyen szabálytalanságra, így meglehet, hogy ebben az esetben is pusztán csak egy véletlen egybeesésről lehet szó.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img