Eladó az internet, a kikiáltási ára 1000 dollár

spot_img

Néhány nap múlva egy NFT formájában bocsátják árverésre az internet alapját képező World Wide Web információs rendszer forráskódját.

Tim Berners-Lee (a borítóképen) 1989 és 1991 között hozta létre a mai modern internet alapját képező és ma már csak WWW-ként emlegetett rendszert, ami olyan alapvető szolgáltatások működését teszi lehetővé, mint például a HTML programnyelv, a HTTP protokoll, vagy éppen a különböző weboldalak azonosítását lehetővé tevő URL-ek (pl.: https://kriptoakademia.com/).

A 9500 soros programcsomagot a világ egyik legismertebb aukciós háza, a Sotheby’s fogja árverésre bocsátani, méghozzá egy digitális formában eredetiséget igazoló token, vagyis NFT formájában.

Miután a forráskód már évtizedek óta ismert, a WWW megvásárlása és birtoklása valós haszonnal nem, inkább csak eszmei értékkel bír. Az azt megalkotó Lee úgy gondolja, hogy az internet egyik legújabb trendjének számító NFT egy tökéletes eszköz lehet arra, hogy emléket állítson a Web megszületésének.

Az aukcióra június 23. és 30. között fog sor kerülni. A licit 1000 dollárról veszi majd kezdetét, de alighanem sok-sok millió lesz vége. Márciusban 100 dolláros kikiáltási árról rajtolt el az a Christie’s által értékesített NFT műalkotás, ami végül 69 millió dollárért kelt el és ezzel a világ egyik legértékesebb műtárgyává vált.

Ha érdekel az NFT-k világa, csatlakozz Discord csatornánk tematikus szobájához.

Egy digitális kép lett minden idők harmadik legdrágább műalkotása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img