A tőkeáttétel korlátozásával folytatódik a kripto megrendszabályozása Kínában

spot_img

A kínai kripto ügyekkel foglalkozó újságíró, Colin Wu szellőztette meg, hogy a Huobi tőzsde korlátozta az elérhető tőkeáttételt a felhasználói számára.

Amíg eddig 125x volt az elérhető tőkeáttétel az ország egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéjén, addig ez most 5x-re módosult. Wu szerint az indoklás egyértelmű: a tőzsde vezetőségére egyre nagyobb szabályozói nyomás nehezül.

A tőkeáttétel csökkentésén kívül még egy fontos váratlan változás történt a tőzsdén: az újonnan regisztrált felhasználók számára már nem elérhető a tőkeáttétel, a legkisebb aránnyal sem.

Ez elmúlt egy hónapban a kínai kormány és a regionális hatóságok bekeményítettek a kriptopénzek területén. Emiatt az ország több tartományát is elhagyták a bányászok: Belső-Mongólia például két hónapot adott a távozásra a bányászoknak, miután a tartomány nem tudta teljesíteni Peking klímavédelmi célkitűzését. A többi tartományban a bányászok és a hardvergyártók is mozgolódnak, hogy megoldást keressenek a kialakult szabályozási helyzetre: úgy tűnik a legtöbben az elvándorlás mellett fognak dönteni – az ő célpontjuk Kazahsztán vagy Észak-Amerika lehet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img