Újra elhalasztotta az ETF döntést a tőzsdefelügyelet

spot_img

A globális befektetéskezelő társaságnak, a VanEck-nek újra várnia kell a SEC válaszára, azzal a Bitcoin ETF kérvénnyel kapcsolatban, amit még az év elején adtak be a hatósághoz.

A SEC, vagyis az amerikai tőzsdefelügyelet a mai napon bejelentette, hogy másodszor is elhalasztja a döntést. Ezúttal azt szeretnék, ha más szervezetek és intézmények is hozzászólnának és véleményeznék a Bitcoin ETF kérvényt.

Miután visszavonták az eddigi kérelmeket, a VanEck idén márciusban egy nagy kérvényben fordult a SEC-hez, hogy engedélyeztessenek egy Bitcoin ETF-et.

A tőzsdelügyelet áprilisban eltolta a döntést júniusig – most pedig újra halaszt.

A SEC álláspontja az, hogy továbbra is védené szeretné a közt és a befektetőket is egy, potenciálisan magas rizikóval rendelkező tőzsdei terméktől. Ezért kér más intézményeket és szakmai szervezeteket, hogy véleményezzék az ETF ötletét. A Bitcoin ETF kérvény véleményezésésre 21 napjuk van az érintetteknek, majd újabb 35 az ellenérvek megcáfolására.

Amíg az Egyesült Államokban még mindig nincs Bitcoin ETF, Kanadában már hármat is engedélyeztek idén, amelyekbe összesen 1 milliárd dollár tőke érkezett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img