Az Aavegotchik kereskedési volumene 24 óra alatt 1369%-ot emelkedett

spot_img

A Polygon alapú játék 7 helyet haladt előre a 24 óra alatti, teljes kereskedési rangsorban

Az Aavegotchi kereskedési volumene 1369%-ot emelkedett, több mint 213 ezer dollárra az elmúlt 24 órában. Ez az összeg összesen 149 NFT eladásából származik – ennek nagy részét egy 46 ezer dollár értékű Aavegotchi portál tette ki.

Az “Unopened Portal 145”-nek keresztelt NFT-n kívűl, a dappRadar adatai szerint több, nagyösszegű eladás is történt a napokban az Aavegochi-k világában. További két portált adtak el 10 ezer dollár / db-ért, valamint pár alacsonyabb értékű Aavegotchi darabjáért fizettek több mint 7 ezer dollárt.

Az Aavegotchi egy DeFi komponensekkel felturbózott crypto játék, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy NFT alapú avatar-okat vásároljanak és ezekkel bevételt termeljenek. Az Aavegotchik legfőbb értéke abban rejlik, hogy különböző kiegészítőkkel lehet felturbózni értéküket, valamint ritkaságukat is növeli. A legritkább Aavegotchi avatarok pedig már hihetetlenül borsós áron adhatóak el a játék belső piacán – és a másodlagos piacokon is.

Aavegotchi kereskedési volumene a versenytársakkal szemben

 

Az elmúlt 24 óra legjobb 7 NFT eladásait tekintve azt látjuk, hogy Aavegotchi a legnagyobb növekedést mutató projektek között van. Míg a kereskedési volumenben hatalmas emelkedést tapasztalhattunk, az aktív kereskedők és az eladások száma is emelkedőben van.

Ehhez képest az Axie Infinity, a lista éllovasa, összes mutatóját is növelte, viszont kisebb emelkedési rátával mint az Aavegotchi, 15% körül.

Az összesített rangsor második helyén található az NBA Top Shots, ami szemmel láthatóan teljes teljesítményének csökkenését tapasztalta. Számosságát tekintve, a kereskedési mennyiség 16% -kal csökkent, míg az aktív pénztárcák és a feldolgozott tranzakciók száma egyaránt több mint 20% -kal csökkent. Az utóbbi update-nek köszönhetően ugyanis, a kereskedőknek most 15 percet kell várni a piactéri vásárlások között, ezzel is tovább csökkentve a kereskedési tevékenységet.

Az Aavegotchi pedig a 24 órás teljesítmény, és különösen kereskedési volumen alapján tör előre, és a héten, valamint a következő 30 napban mindegyik helyezésében több helyet is tud majd fejlődni.

 

Aavegotchi gyorstalpaló

 

Az Aavegotchikat valójában NFT alapú játék-avataroknak tekinthetjük, amik tulajdonképpen kis szellemek alakjában léteznek. Használhatjuk őket yield farmingra, sőt kriptopénztárcaként is funkcionálnak. E digitális “szellemek” mindegyike mögött az Aave kriptovalutája áll, és yield farming képességeiket digitális tárgyak és egyéb skin-ek vásárlásával lehet növeli, amikkel kvázi öltöztetni lehet őket.

Közelebbről megvizsgálva, az Aavegotchi egy játékos formája a a yield farmingnak és hatalmas népszerűségnek örvend azok körében, akik a otthonosan mozognak ebben a témában. Akik követik esetleg már a projektet azok tudják, hogy az Aaveegotchikat még Lil Pump, a Gucci Gang szerzője is promózta már hivatalos közösségi média oldalán.

Az Aavegotchiknak három tulajdonságuk van, amelyek meghatározzák általános értéküket és ritkaságukat az Aavegotchi univerzumon belül – a szellem ereje, tulajdonságai és felszerelései.

A szellem erejét az határozza meg, hogy az NFT tulajdonosa mekkora Aave stake-et tárol Aavegotchijában – játékon belül ezeket “aToken”-nek nevezik. Ha pedig tulajdonosa megválna Aavegotchi NFT-jétől, a stake azaz a szellem ereje továbbra is a tokenben tárolódik. Ha a tulajdonos teljesen meg akar válni NFT-jétől azt elégetve, akkor visszakapja a már felhalmozott stake teljes egészét.

Az Aavegotchi tulajdonságok közül a ritkaság egy másik meghatározó tényező. Négy különböző ritkasági fok létezik: Gyakori(Common), Nem gyakori (Uncommon), Ritka (Rare) vagy Mitikus (Mythical). Egy digitális szellem létrehozásakor a következő tulajdonságok közül kapunk 7-et, véletlenszerűen kiválasztva, ezzel is tovább növelve az egyes NFT-k ritkaságát:

Az utolsó fontos tulajdonság, amely meghatározza az Aavegotchi értékét, az a felszerelése. A felszerelések ERC 721 vagy ERC 1155 alapú tokenek, amiket kapcsolhatunk az eredeti Aavegotchinkhoz. Ezeket úgy kell elképzelni mint amikor egy játékban karakterünkre különböző
ruhákat aggatunk. Az Aavegotchi univerzumában több száz ilyen különféle hordható felszerelés van, azonban nem mindegyik kompatibilis egymással. Ami viszont biztos, hogy mindegyik felszerelés máshogy befolyásolja Avegotchid képességeit – egyesek hozzáadnak, míg mások elvesznek bizonyos erőket.

Ezen három fő jellemző kombinálása határozza meg az Aavegotchi ritkaságát, ami pedig – érthető okokból – meghatározza annak potenciális értékét a piacon. Az elmúlt 24 órát nézve néhány nagyon ritka Aavegotchi biztosan cserélt gazdát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img