ATM-ek segítik a digitális yüan elterjedést

spot_img

ATM-ekkel segítenék a Kína által kibocsátott állami digitális valuta terjedését. A hónapok óta tesztelt digitális yüan hamarosan már 3000 ATM-ből lesz elérhető, amivel az ország vezetése a hétköznapi használatot és a készpénzről való átállást szeretné ösztönözni.

A központi bank által kibocsátott valutához (CBDC) eddig csak lottó sorsolás útján lehetett hozzájutni. A már több alkalommal végbemenő húzások során több mint 40 millió dollár értékű jüant airdroppoltak a szerencsésekhez, de a kedvező visszajelzések után most még több kínai előtt nyílhat meg a lehetőség az új fizetőeszköz kipróbálására.

A CBDC-k egyre több országban kezdenek elterjedni. Bár Kína világelsőnek tekinthető ezen a téren, az Egyesült Arab Emirátusok, Hongkong és Thaiföld is belépett abba a nemzetközi szervezetbe (BIS Innovation Hub), amik Kínával közösen egy világszerte elfogadott, egymás valutáit is elfogadó fizetési rendszert szeretnének kiépíteni. Az elmúlt 2 év során egyre többet lehetett hallani arról is, hogy az EU is egy digitális euró CBDC kibocsátásra készülhet.

CBDC helyett mi a bitcoin ATM-eket részesítjük előnyben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img