A Genesis bitcoin bányavállalat tovább bővíti gépparkját

spot_img

A Bitcoin bányászattal foglalkozó Genesis Digital Assets további 10.000 darab bányászgépet rendelt a kínai székhelyű Canaan bányászati hardvergyártótól. Az új megrendelés kevesebb mint két hónappal azután érkezik, hogy a Genesis április végén közel 94 millió dollár értékben adott le megrendelést. Az új megrendelés értékét nem hozták nyilvánosságra a Canaan részéről sem.

Az újabb megállapodás a Canaan A1246 és A1166Pro AvalonMinerekre vonatkozik, amelyeket várhatóan a hónap végéig szállítanak ki. Az A1246-os modell a Canaan legújabb gépe, amelynek maximális hashrátája 90 terahash/mp (TH/s).  Az A1166Pro AvalonMiner ezzel szemben egy régebbi modell,  81TH/s hashrátával. A Genesis korábbi megrendelése csak A1246-os gépeket tartalmazott.

“A Canaan AvalonMinerek közelmúltbeli megrendelései segíteni fognak nekünk abban, hogy a következő hónapokban legalább kétszeresére növeljük a hashráta sebességünket” – mondta Abdumalik Mirakhmedov, a Genesis társalapítója és ügyvezető elnöke.

A cég jelenleg azt állítja, hogy a teljes hashrátája több mint 2,1 exahash másodpercenként (EH/s), ami a teljes Bitcoin hálózat hashrátájának körülbelül a 1,4%-a.

A 2013-ban alapított Genesis Digital Assets a Genesis Mining része, amely áprilisban különálló egységgé vált. A Canaan, a  hónap elején megnyitotta első tengerentúli vevőszolgálati központját Kazahsztánban, mivel nemzetközi értékesítései egyre nőnek.

A bányászgép alkatrészek hiányából fakadó növekvő beszerzési árak ellenére, a bányászgépek iránti globális éhség cseppet sem csillapodik. Az új befektetői szereplők megjelenésével párhuzamosan növekszik a Bitcoin bányászati szolgáltatások igénye is.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, bányász- és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Bitcoin bányászatba kezdett a BlockFi

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img