Az intézményes befektetőket nem érdekli a bitcoin ezen az áron – állítja a JPMorgan

spot_img

A világ legnagyobb befektetési bankja az előző jelentésében, a bikapiac idején még 140 000 dollárt jósolt a bitcoinnak az arany volatilitás profiljára és annak a befektetők közti eloszlására alapozva. Szerintük ez most lekerült az asztalról, legalábbis a közeljövőre.
A tegnapi befektetőknek küldött levelében a JPMorgan medvésen írt a bitcoinról: a fent említett BTC-arany volatilitás indikátor alapján jelenleg a bitcoin ésszerű ára 23 000 és 35 000 dollár között van középtávon.

Jelenleg ennek a tartománynak a tetején, 35 000 dollár körül mozog a BTC árfolyama.

A jelentés megemlíti, hogy nem sok intézményes befektető követi a MicroStrategy-t abban, hogy ezen az áron vásároljon: “Egy hónappal a május 19-i zuhanás után a bitcoin alapok továbbra is véreznek, pedig már a fiziaki arany ETF-ekbe sem folyik már át a pénz” -írja a jelentés.

“Az intézményes befektetők, akik csak szabályozott termékeket, nyilvánosan elérhető alapokat vagy CME határidős szerződéseket vásárolnak, nem mutatnak jelet arra, hogy ezen az áron vásároljanak.”

A kínai helyzetről is említést tesz a JPMorgan: szerintük középtávon pozitív hatása is lehet a hálózatra annak, hogy a kormány és a tartományok szembeálltak a bányászokkal. Azzal, hogy a bányászok elhagyják Kínát, az ország részesedése a teljes hashrate-ből jelentősen csökken és a földrajzi koncentráció is kisebb lesz.

A befektetési bank szerint az is visszatartja a bikapiacot, hogy hamarosan letelik a Grayscale bitcoin alapjának lock-up periódusa, vagyis szabadon eladhatóvá válnak a papírok 4 milliárd dollárnyi értékben. Megoszlanak a vélemények arról, hogy ez hogyan befolyásolja a BTC árfolyamát: a többség és a JPMorgan szerint emiatt az árfolyam esése várható. Az ellenvélemények szerint az eladás csak a Grayscale-re lesz negatív hatással, de ők továbbra sem fogják csökkenteni a bitcoin készleteiket, ezért az árfolyam nem fogja azt megérezni. Ez majd július 19-én és az azt megelőző időszakban válik világossá, amikor felszabadul a legnagyobb egy napi mennyiség – összesen 16 000 BTC, 627 millió dolláros értékben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img