A Reddit három exkluzív NFT-t dob piacra

spot_img
  • Három, Ethereum alapú NFT-vel készül a Reddit, ami kabalafigurájukat, Snoo-t fogja ábrázolni. Az NFT-n található figurák ennek megfelelően a CryptoSnoo nevet kapták és július 1-jéig lesznek elérhetőek OpeanSea-n.
  • A Reddit – ami az internet kezdőlapjaként lopta be magát a felhasználók szívébe – nagyon korlátozott számban árverezi az Ethereum blockchainre épített NFT-ket.
  • A Reddit gyűjteményében első körben három darab NFT kapott helyet, amik “CryptoSnoo” névvel látták meg a napvilágot. Nevük a Reddit híres, eredetileg űrlényt ábrázoló, Snoo kabalafigurájának elnevezéséből ered. Snoo maga egyébként egy doodle-ből jött létre, azonban annyira megtetszett a felhasználóknak, hogy kis branding után a Reddit hivatalos kabalájává avatták, sőt logójukban is helyet kapott.

Snoo koncepcióját felhasználva pedig, most három, teljesen egyedi, “legendary” ranggal ellátott CryptoSnoos egyikét birtokolhatjuk mint NFT, amennyiben megnyerjük a licitet.

A három CryptoSnoos NFT mindegyike egyedileg is el el lett nevezve, így született meg Original Block, Helium és Snooprematic. Arról jelenleg nem tudunk, hogy a sikeres aukció eredményezni fogja-e azt, hogy még több Reddit legendary NFT-t dobnak majd a piacra, de az biztos, hogy az első három mindig különleges helyet fog elfoglalni a gyűjtők szívében. A három NFT jelenleg az OpenSea NFT platformon eladó, aukciójuk július 1-jén ér véget.

A Reddit állítása szerint az Original Block névre keresztelt NFT hordozza leginkább a jelenlegi Reddit logó karakterisztikáit, s mutatja a legnagyobb hasonlóságot Snoo eredeti verziójával. Helium ehhez képest a kortárs művészeti mozgalomhoz kapcsolódik, hordoz referenciákat a pop kultúrára és a minket körülvevő mindennapi tárgyakra, legalábbis azokra amik kékek és fényesek – szintén a Reddit szerint.
Végül de nem utolsó sorban pedig Snooprematicot vegyük nagyító alá, az figura főként geometriai formákból áll, színes téglalapok, négyzetek és körök tarkítják.

A Reddit NFT hozzáadott értéke

Az NFT aukciók nyertesei össze tudják majd kapcsolni CryptoSnoo NFT-jüket Reddit fiókjukkal, így az automatikusan Reddit avatarrá válik és profilján látható lesz, hogy NFT tulajdonos. Emellett animált fényt kapnak minden kommentjükre, így bármelyik subredditen is aktívak mindenki tudni fogja róluk, hogy Reddit NFT tulajdonosok. Amennyiben pedig a tulajdonos szeretne megválni NFT-jétől és lemondani ezekről az előnyökről, el tudja adni bármely másodlagos piacon.

Cikkünk írásának pillanatában a következőek a legmagasabb ajánlatok az egyes Reddit NFT-kre:
Original Block – 1 wETH – kb. USD 1900
Helium – 0.52 wETH – kb. USD 1000
Snooprematic – 0.58 wETH – kb. USD 1100

A Reddit NFT-vel kapcsolatos terve, hogy a továbbiakban “Epic” és “Rare” kategóriájú NFT-ket is piacra fog dobni. Ezekről annyit tudni jelenleg, hogy az Epic megjelölésűek rendkívűl korlátozott számban lesznek elérhetőek, míg a Rare megjelölésűek pedig csak korlátozott számban kerülnek kibocsátásra. Legendary kategóriájú NFT-nek pedig megmarad a már említett három CryptoSnoos, melyek mindegyike egyedi és ez az egy készül belőlük.

Hallottunk már más NFT kísérletekről, ahogy szintén vannak kiegészítő szolgáltatások építve az NFT-be és valamilyen egyéb felhasználási módszerrel is rendelkeznek. A Reddit esetében, az NFT-vel rendelkező felhasználó, a már említett módon lesz kiemelve a többi felhasználó közül, ami különlegessé teszi fiókját a portál napi 52 millió felhasználója között.

Ezt azért is fontos kiemelni, mivel az NBA TopShot az év elején hatalmas sikert aratott NFT alapú kosaraskártya gyűjteményével, azonban azóta az eladások meglehetősen visszaestek, kb. a heti eladási csúcsuk tizedére. A Reddit esetében, azt szeretnék letesztelni, hogy mennyire tudják kitolni az NFT-k jelenleg rövidnek vélt élettartamát és hosszú távon is értéket biztosítsanak az NFT tulajdonosainak.

A Reddit nem számít újoncnak a crypto megoldások terén

Ez nem a Reddit első kripto- vagy blockchain-kezdeményezése. A platform tavaly Ethereum-alapú tokenekkel kísérletezett két subredditje, az r / Cryptocurrency és az r / FortNiteBR között, melyben a legaktívabb felhasználókat saját cryptojukkal, úgy nevezett közösségi pontokkal jutalmazták. Néhány hónappal később a Reddit pedig fejlesztői pályázatokat írt ki, annak érdekében, hogy megtalálják a legjobb módszereket arra, hogy ezeket a crypto alapú közösségi pontokat, hogy tudnák legjobban kiosztani a felhasználók között.

Végül 22 különböző blockchain projekt nyújtott be javaslatot. Ezután az év elején a Reddit együttműködött az Ethereum Alapítvánnyal, hogy elősegítse azon technológiák fejlődését, amikkel lehetővé tennék a hasonló, közösségi pontokat alkalmazó megoldások skálázhatóságát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img