A Huobi korlátozza a tőkeáttétel alkalmazását

spot_img

A bányászat tiltása mellett egyre erősebb nyomás helyeződhet a helyi tőzsdék vezetésére is, legalábbis erre enged következtetni, hogy a legnagyobb helyi váltó korlátozza ügyfeleinek hozzáférését a szolgáltatásához.

A tőzsde által frissített felhasználási feltételek szerint az eddigi 125-ről 5-szörösre csökken a kínai felhasználók számára elérhető tőkeáttétel nagysága, de ezt is csak a már meglévő számlák számára teszik lehetővé, az újonnan regisztrálóknak egyáltalán nem is lesz elérhető a derivatívák kereskedése.

A normális (spot) tőzsdékhez a hozzáférés továbbra is zavartalan lesz, ahogy a saját javaikkal is szabadon rendelkezhetnek majd a userek, ám a lépéssel alighanem sok kereskedő próbálhat majd meg új tőzsdére regisztrálni, már ha ez a kínai állam által blokkolt interneten keresztül lehetséges.

Az elmúlt hetek során a kínai kormány jelentős lépéseket tett a kripto ágazat visszaszorítása felé. A tiltások eddig elsősorban a bányászokat érintették, de úgy tűnik, ennek hatására más szervezetek, így a tőzsdék is önszabályozó magatartást kezdenek el tanúsítani, amivel alighanem a szigorúbb fellépésnek szeretnék elejét venni.

Huobi: állami hátszéllel loboghat tovább a vörös tűz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img