Huobi: állami hátszéllel loboghat tovább a vörös tűz

spot_img

Kína elnöke egy hónappal ezelőtt szólalt fel a blokklánc fejlesztés fontossága mellett, azóta pedig egyre gyorsabb ütemben érkeznek az országból az ezzel kapcsolatos bejelentések.

Az állami kriptopénz és a franciákkal közös együttműködés után, most itt a modern selyemút övezet országaival aláírt megállapodás, aminek egy kínai hátterű kriptotőzsde, a Huobi is a részese lett.

A blokklánc és a digitális fizetési módok bevezetése kulcsfontosságú területek Kína számára, melyekkel nem csak politikai, de technológiai befolyását is növelheti. Egy tegnap aláírt megállapodás szerint hamarosan Indonéziában, Üzbegisztánban és Kazahsztánban is megkezdődhet a kínai digitális infrastruktúra kiépítése, amihez a közeljövőben Bahrein, Gibraltár és Tádzsikisztán is csatlakozhatnak. Ezek az államok mind a kontinenseken átívelő Egy Övezet Egy Út kereskedelmi program résztvevői, ami a hivatalos állásfoglalás szerint “nemcsak Kína problémáira adhat megoldást, hanem egy a Földön még nem látott, nemzeteket összekovácsoló és világgazdaságot tevékenyen alakító kezdeményezés”.

A ceremónián részt vett a Huobi képviselője is, ami egy másik kínai technológiai céggel karöltve segítheti ezt a folyamatot.

A Huobi-t 2013-ban hozták létre és egyike volt annak a számtalan kínai váltónak, aminek a működését a kínai állam még 2017-ben, egy általános kriptopénz kereskedést tiltó határozatával nemkívánatossá tette. A HBO, vagyis a három legnagyobb kínai tőzsde (Huobi, Binance, OKEx) közé tartozó oldal vezetői azonban nem a menekülést, hanem az együttműködést választották. Bár székhelyüket Szingapúrba helyezték át, szorosan együttműködtek a kínai hatóságokkal és aktív támogatói lettek a kínai blokkláncokat promótáló programoknak is.

A tőzsde a Kínia Kommunista Pártba delegált küldöttekkel is rendelkezik, ami a szoros állami kapcsolatokkal rendelkező kínai privát cégek sajátossága. Ezzel olyan nevekhez csatlakoztak, mint például az Alibaba, a Xiaomi és a Tencent.

Érdekesség, hogy a tőzsde neve (huo) tüzet jelent, de mivel ez átvitt értelemben a vörös szín leírására is használható, a párthoz fűződő kapcsolataik miatt, a helyi kriptós közösségekben gyakran csak Vörös Tőzsdeként emlegetik az oldalt.

A váltó saját kriptopénze, a Huobi Token egyike volt 2019 legjobban teljesítő valutáinak. Árfolyama az év első felében az ötszörösére emelkedett, jelenleg azonban egy lefelé tartó pályán mozog.

Maga a token egy hétköznapi felhasználó számára gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a Binance saját kriptopénze, tehát a kereskedési jutalékok csökkentésére lehet felhasználni. A felületén elérhető a tőkeáttételes kereskedés, de van saját IEO és OTC platformjuk is. Nagy forgalma és ázsiai piacvezető szerepe miatt sok nagyhal megfordul náluk.

Kereskedőink közül Balage gyakran szemezget a váltó kínálatában elérhető coinok kínálatából, a kínai kormánnyal való együttműködésük miatt pedig talán a jövőben kevésbé fogja fenyegetni őket egy esetleges, egyik napról a másikra való megszűnés veszélye. Ha tennél egy próbát a Huobival, ezen a linken keresztül is regisztrálhatsz az oldalra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img