Túl nagyra nőtt: már a Kajmán-szigetek is vizsgálja a Binance működését

spot_img

Az elmúlt egy év felfutása eddig soha nem látott mennyiségű érdeklődést és tőkét vonzott be a kriptopénz piacokra. A legnagyobb kriptopénzekkel foglalkozó tőzsdék és váltók a gazdasági lapok címoldalaira kerültek azzal, hogy rövid idő alatt megtöbbszörözték a bevételeiket.

A felfutásból a legnagyobb kriptopénz tőzsde, a Binance is alaposan kivette a részét, bár a bevételeikre csak tippelni tudunk. Azzal együtt, hogy iszonyú mennyiségű tőke érkezett hozzá és a globális terjeszkedését is egy magasabb sebességfokozaton végezte, a Binance még mindig a törvényes keretek határmezsgyéjén mozgott. Ezt pedig már nem ignorálhatják a szabályozók sem.

Ezúttal a Kajmán-szigetek pénzügyi felügyelete jelentette be, hogy ők nem adtak engedélyt a Binance-nek tőzsdék működtetésére. Kijelentették, hogy a tőzsdéhez kapcsolható három jogi entitás, a Binance, a Binance Group és a Binance Holdings egyikének sincs működési engedélye az országban.

A Kajmán-szigeteki nyilvántartás szerint a Binance Holdings Ltd. törvényesen működik az országban, vagyis valamilyen tevékenységet végeznek ott. A Binance viszont tagadta, hogy ez a tőzsde működtetése lenne és megígérték, hogy együtt fognak dolgozni a szabályozókkal és válaszolni fognak a kérdéseikre.

De nem csak a népszerű és egzotikus off-shore célországok kezdtek felfigyelni a Binance-re. Szingapúr bejelentette, hogy újra megvizsgálják a Binance Asia Services működését és annak anyavállalatát, a Kajmán-szigeteken bejegyzett Binance Holdings-t.

A múlt héten az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete figyelmeztette a befektetőket a Binance kockázataira és lefektette, hogy az nem rendelkezik engedélyekkel az országban.

A múlt hónapban a szabályozó szervek kiemelt figyelme arra kényszerítette a Binance-et, hogy elhagyja a kanadai Ontariót. Az ottani felhasználók idén még használhatják a tőzsdét, 2022 első napjától már számukra elérhetetlen lesz a szolgáltatás.

A nagyobb piacok közül pedig az USA és Japán is vizsgálja, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat nyújt az állampolgárainak a letiltott tőzsde.

A fentiek mindegyike valamilyen szabályozó szervek által elindított vizsgálatot jelöl. Ezek és a jövőbeni vizsgálatok fogják megállapítani, hogy a Binance vétett-e a hatályos szabályok ellen.

viszont létezik egy hely, ahol már a büntető feljelentésig is eljutott a Binance ügye.

Thaiföldön a helyi tőzsdefelügyelettel nem volt együttműködő a Binance, az áprilisban küldött levelükre nem válaszoltak. A mai napon a felügyelet feljelentést tett a bíróságnál. Állításuk szerint a Binance engedélyek nélkül működtet tőzsdét és hirdeti azt a lakosság felé, a “Binance Thai Community” nevű Facebook oldalon keresztül. Emmellett a kriptopénzeket szabályozó törvények ellen is vétettek.

A Binance még egyelőre nem válaszolt a sajtónak a thailföldi helyzetet illetően.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img