Az összes kriptós bevételük egyharmada csak a Dogecoin-ból jött a Robinhood-nak

spot_img

Az év első negyedévében az Egyesült Államokban kiugróan népszerű Robinhood tőzsdei-kereskedési alkalmazás összes kriptós bevételének egyharmadát a Dogecoin kereskedők hozták össze.

Ez az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott iratokból derült ki. A Robinhood ugyanis nyílt részvénytársasággá kíván válni és tőzsdére szeretne menni, ehhez pedig a SEC engedélye szükséges. A felügyeletnél is biztosan többen felhúzták a szemöldöküket a számokat látván: a Robinhood teljes bevételének 6%-át adta idén a Dogecoin kereskedés.

A teljes kriptopénzes vételek és eladások pedig a cég bevételének 17%-át tették ki.

A kriptopénz szektor annak ellenére tudott ilyen nagy szeletet kihasítani a tortából, hogy a Robinhood csak hét kriptopénzt támogat.

A Robinhood felhasználói bázisa 2021-ben robbanásszerűen növekedett. Csak az első két hónapban hat millióan nyitottak számlát a platformon. Ez nem csak a Bitcoin és a Dogecoin hájpnak köszönhető: az év elején újonc befektetők tömegét rántotta be a GME pumpája.

Amíg fintech cég a tavalyi év első negyedévét még 480 milliós bevétellel zárta, addig idén ez már 11,6 milliárd dollár volt. A sikereket meglovagolva a Robinhoodot most tőzsdére vinnék, de júniusban a SEC már egyszer visszadobta a kérelmüket – pont a kriptopénzek miatt. Emellett a FINRA, a pénzügyi szolgáltatásokat felügyelő szerv 70 millió dollárra büntette őket, amiért a tavaly márciusi tőzsdei bezuhanásokban leálltak a rendszereik és emiatt komoly veszteségeket szenvedtek el a befektetők.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img