Az EU-ban is kötelezővé tennék a wallet címek regisztrálását

spot_img

Az Európai Bizottság szigorítaná a kriptovaluták használatára vonatkozó feltételeket, derül ki tegnap kiadott sajtóközleményükből.

Az EU végrehajtó testülete arra kötelezné a térségben szolgáltató szervezeteket, hogy azok adatokat gyűjtsenek a felhasználóik által használt tárca címekről, vagyis a jövőben már mindenki csak a saját, vagy a valaki más személyes adataival beregisztrált walletekbe hajthatná végre a kiutalásait. Indoklásuk szerint erre a pénzmosás elleni harc miatt van szükség.

A közlemény azt nem részletezi, hogy a szabályt milyen eszközökkel tervezik betartatni. Habár a tőzsdékre és más harmadik felekre valóban rá lehet kényszeríteni a fentiek alkalmazását, a valóságban jelenleg is sok tulajdonos tárolja kriptóit különböző nyílt forráskódú tárcákban, melyek esetében kizárólag csak a tulajdonosokon múlik, hogy hajlandóak-e regisztrálni azokat, vagy sem.

Az EU tervezett intézkedései összhangot mutatnak a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G7 országok elképzeléseivel, amiknek pénzügyi szabályozó csoportja nemrég jelentette be, hogy nem csak a centralizált, hanem decentralizált szolgáltatók esetében is hasonló szigorításokat szeretne bevezetni.

FATF: személyi igazolványt és stake-elési engedélyt legyen szíves

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img