Ethereum London: csütörtökön aktiválódik az EIP-1559

spot_img

13 zöld nap vezette fel az Ethereum régóta várt, csütörtökön érkező frissítését. Habár most úgy tűnik, hogy a hajrára elfogyott a lendület, középtávon még így is sok befektető bízik a további emelkedésben.

Az augusztus 5-én élesedő London hard fork kétségtelenül legtöbbet emlegetett újítása, a tranzakciós díjak elégetését lehetővé tevő EIP-1559 fejlesztési javaslat bevezetése lesz. Míg korábban a bányászok egyedül tehették zsebre az utalásokért levont jutalékokat, a jövőben az ezért kifizetett ETH egy része meg fog semmisülni, így közvetve minden ethereum tulajdonos profitálhat majd abból, ha sok tranzakció megy végbe a hálózaton. (A teljes készlet csökkenésével a forgalomban lévő összes token értéke emelkedhet.)

Ez a hatás azonban még nem közvetlen a mostani fork után fog majd érvényesülni. Az Ethereum jelenlegi proof-of-work bányászati modellje sokkal több új tokent hoz létre, mint amennyit az égetés ellensúlyozni tudna. Ugyanakkor a talán már néhány hónap múlva élesedő proof-of-stake modell alacsonyabb kibocsátási rátája mellett, lassacskán tényleg elkezdhet csökkenni az ethereum mennyisége.

Becslések szerint az ethereum készletek csúcspontját valamikor a jövő év elején érhetjük el.

Talán ez is közrejátszhat abban, hogy a következő hetekben, hónapokban alapvetően az árfolyam erősödésére számítanak a határidős piacok kereskedői. A legnagyobb forgalmú opciós tőzsdén a harmadik negyedév végéig (szeptember 24.) a 3200 és 5000 dollár közötti ETH-re tették eddig a legtöbben a pénzüket.

Az év végén, vagyis december 31-én záródó szerződéseknél szintén az 5000 dollárosra becsült ETH mutat kiemelkedő forgalmat, míg az ennél is optimistábbak a 8000 – 10 000 dollár közötti kötésekkel kereskednek kicsivel az átlag feletti mennyiségben.

Az Ethereum London hard forkja várhatóan csütörtök koradélután, 13 és 17 óra között fog aktiválódni.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img