A Google feloldotta a kriptovalutákra vonatkozó hirdetési tilalmát

spot_img

A Google feloldotta a bitcoin- és kriptohirdetésekre vonatkozó, 2018 márciusa óta, több mint három éve érvényben lévő tilalmát. Két napja (2021. augusztus 3.) a kripto cégek ismét hirdethetnek a keresőóriáson és a platformjának részét képező számos weboldalon.

Szakértők kritizáljak a Google és a Facebook intézkedéseit

Így mostantól a Coinbase jelenik meg a legelső találatként, ha Bitcoinra keresünk az USA-ban:

A Coinbase bitcoin hirdetése a Google-on, 2021 augusztusában.

“Augusztus 3-tól kezdve az Egyesült Államokra irányuló kriptopénzváltókat és pénztárcákat kínáló hirdetők hirdethetik ezeket a termékeket és szolgáltatásokat” – közölte a Google még júniusban.

A Google-nek azonban néhány kikötése is van a hirdetésekkel kapcsolatban. A hirdetőnek például regisztráltnak kell lennie a FinCen-nél (Pénzügyi Bűncselekmények Végrehajtásának Hálózata), vagy banknak kell lennie, és “meg kell felelnie a vonatkozó jogi követelményeknek, beleértve minden helyi jogi követelményt, akár állami, akár szövetségi szinten”.

Nem világos, hogy ennek milyen hatása lesz, de a reklám nyilvánvalóan működik, ezért a cégek továbbra is hirdetni fognak.

A Google tiltásának feloldása lehetővé tenné, hogy ezek a cégek ismét reklámozhassanak, ami növelheti a Bitcoin ismertségét. Nálatok mit dob ki elsőnek a Google keresője, ha rákerestek a Bitcoinra vagy a Binance-re?

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találtok.

/trustnodes, kryptomoney.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img