Négy kontinensen rejtette el vagyonát a Bitcoin család

spot_img

2017-ben az egész nemzetközi sajtót bejárta a hír, hogy egy három gyermekes holland család minden vagyonát bitcoinra váltotta. A kis csapat új otthona ezután egy lakóautó lett, amivel elkezdték körbeutazni a világot.

A családfő szerepét betöltő Didi Taihuttu először 2013-ban hallott a bitcoinról, de csak 2017-ben döntött úgy, hogy mindenét ebbe fekteti. Elhatározásában fontos szerepe volt apja egy évvel korábban bekövetkező halálának. Mivel Didi a saját vállalkozását vezette az utolsó hónapjaiban már csak kevés időt tudott eltölteni haldokló édesapjával. Ekkor határozta el, hogy nem fog tovább ilyen életet élni, és mindent megtesz azért, hogy feleségével és gyermekeivel maradhasson.

A holland család nem sokkal később minden vagyontárgyát, a vállalkozásukat, a házukat, az autójukat és még a gyerekek játékait is eladta és bitcoinra váltotta. Habár a pontos összegről sohasem nyilatkoztak, azt tudni lehet róluk, hogy nagyjából 900 dolláros árfolyam mellett szánták el magukat a lépésre.

Nagyjából 50-szeres profitban lehetnek

Didiék az elmúlt 4 év során több mint 40 országban jártak. Útjuk alatt egy kriptós utalásokat is támogató (Wirex) bankkártyát használnak, amivel a világ bármely Visa elfogadóhelyén fizethetnek. Tegnap a CNBC tett közzé egy velük készített beszélgetést, amiben azt is elárulták, hogy a család a teljes vagyonának nagyjából 25%-át tartja állandóan hozzáférhető formában, tehát az általuk használt fizetési-, vagy különböző mobil és tőzsdei szolgáltatásokban. A fennálló 75%-ot ugyanakkor 4 különböző kontinensen rejtették el.

A család Európában és Ázsiában 2-2, Dél-Amerikában és Ausztráliában pedig 1-1 olyan bitcoint, ethereumot és litecoint tároló “kincsesládával” rendelkeznek, amihez biztonsági okokból az interneten keresztül nem lehet hozzáférni. Mint elmondták, ezek olyan helyeken találhatóak, amiket egy repülőút után már gyorsan elérhetnének, viszont nem intézményesített lerakatok. Szerintük semmi értelme egy bank trezorjában tárolni a kriptovalutákban lévő megtakarításokat, hiszen azoknak épp az a lényege, hogy az ember függetleníteni tudja magát a hagyományos pénzügyi rendszertől. Márpedig ha tényleg beütne valami és csődbe menne az adott bank, ki tudja, hogy valaha hozzájutnának-e az ott elhelyezett vagyonukhoz.

A CNBC riportja ennek kapcsán megemlítette, hogy sok befektető gondolkodik Didiékhez hasonlóan és a hagyományos pénzintézetek helyett egyre többen döntenek más tárolási módok mellett. Európa és egyben a világ legnagyobb privát kriptovaluta megőrző helye például a svájci alpokban, egy 320 méter mélyen a hegybe vésett katonai bunkerben található.

A Coinbase által felvásárolt Xapo telephelyének védelméről egy speciális biztonsági egység és a terület állandó műholdas megfigyelése gondoskodik. A több intézményes befektető által is preferált lerakat a forgalomban lévő bitcoin mennyiség nagyjából 7%-át őrzi. Ez több mint egymillió bitcoint jelent, aminek értéke mai árfolyamon számolva meghaladja az 50 milliárd dollárt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img