48 000: Hold és Föld között

spot_img

A kora délutáni órákban rövid idő alatt 2000 dollárt zuhant a bitcoin árfolyama, miután alulról megérintette az első félév kulcsfontosságú szintjének számító 48 000 dolláros régiót.

Február és április között ennek a sávnak több alkalommal is sikerült visszatartania a medvéket, májusi elvesztésével viszont csak 4 nap kellett ahhoz, hogy a BTC további 36%-ot veszítsen az értékéből.

48 000: a vonal a homokban

A 48 000 dolláros határ átlépésével már egy határozottan a bikák uralta territóriumba kerülnénk, ami kedvező előjel lehetne az év hátrelevő részére. A heves reakciót látva azonban elképzelhető, hogy ehhez majd egy második nekifutásra is szükségünk lesz.

A jelenlegihez nagyon hasonló szituációban volt részünk tavaly ősszel, közvetlenül azt megelőzően, hogy a PayPal kripto támogatásának októberi bejelentésével kezdetét vette a bitcoin 6 hónapon át, és 64 000 dollárig tartó emelkedése. Ha kicsit alaposabban is rátekintünk a fenti grafikonra, majd a bika piacot tavaly ősszel felvezető, a lenti képen is látható struktúrára, akkor több hasonlóságot is felfedezhetünk. Az árfolyam némi bizonytalankodás után tavaly októberben is egy kulcsfontosságú ellenállási szint alá esett vissza, amit a BTC-nek csak második nekifutásra sikerült leküzdenie.

2020 őszén egy jelenlegihez hasonló struktúra mellett először sikertelenül próbáltunk meg áttörni az ellenálláson. Ha az akkorihoz viszonyítjuk a jelenlegi helyzetünket, akkor az első sikertelen kitörési pontnál tarthatunk.

Habár semmi sem garantálja, hogy a tavaly őszi történések ismét megismétlődnek, a jelenlegi helyzetben nem feltétlenül adna okot az aggodalomra, ha a bitcoin emelkedése ezen a ponton egy időre megakadna.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a YouTube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img