Kriptopénzügyek – 7.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

AMON

Remek hírekkel szolgál nekünk ismét az AMON! Az AMON Union Pay kártyája folyamatos tesztelés alatt van és tovább folytatódik! Nemrég sikerült összekapcsolnia a csapatnak az Amon kártyát a PayPal-lal, és fizetni vele az Apple App Store-n belül! Lassan halad a csapat igaz, de érdemes a kártyára várni! Az alábbi videóban a tesztelés eredménye.

Bitmex

100 milliós bírság és AC Milan partnerség. Habár jelenleg messze a Binance számít a legnagyobb forgalmat bonyolító kripto tőzsdének, alig két éve még egy másik, de mostanra már szinte teljesen elfeledett váltó állt a képzeletbeli dobogó élén.

Bitmex: 100 milliós bírság és AC Milan partnerség

 

Inlock

Remek hírek az Inlcok háza tájáról! A platform által közvetített kölcsönök értéke már majdnem átlépte a 300 millió dollárt, emellett a platform Kamatozó Tárcájában tárolt teljes ügyfélvagyon elérte az 50 millió dollárt. A növekedés két oka: jelentősen növekedett a platform aktív ügyfeleinek száma, illetve az elmúlt napok kedvező árfolyamalakulása is pozitívan hatott.

Celsius

A Celsius fiókból történő kifizetéseket 2021. augusztus 17-től csak 10,00 USD vagy annál nagyobb összegben dolgozzák fel. Ez a Celsius fiók összes eszközére és a Celsius alkalmazásban támogatott összes eszközre is vonatkozik.

Coinbase

A Coinbase integrálja az Apple Pay-t és a Google Pay-t. Az amerikai Coinbase kriptotőzsde mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak alkalmazásukban az Apple Pay-el, fiókhoz kapcsolt betéti kártyákon keresztül. Hamarosan várható a Google Pay integrációja is, amely megnyitja a Coinbase szolgáltatásait potenciálisan további 150 millió ember számára világszerte.

USDC

Egy apró, ám annál fontosabb változás jelent meg a második legnagyobb stabil coin ismertető oldalán. A részben a Coinbase tulajdonában lévő USDC eddig azt állította magáról, hogy a kibocsátott tokenjei mögött 1:1 arányban letétbe helyezett dollár található. Az új szöveg szerint a jövőben már nem csak amerikai dollár, hanem valamilyen “arra beváltható pénzügyi eszköz” is biztosíthatja a tokenek ellenértékét. A gyakorlatban ez különböző államkötvényeket és befektetési papírokat fog jelenteni.

Ledger

Ledger frissítés jött MacOS-re. A BSC lánc támogatott lett a Ledger Live-on.

Digitális eszköztárolási lehetőségek

Discord csatornánkon szinte napi téma a kirptotárcák használata. Többen használnak cold walleteket, fizikai tárcákat, mások megelégszenek a szoftveres hot walletekkel vagy csak egyszerűen a tőzsdéken, DeFi, lending oldalakon tartják digitális eszközeiket kereskedés, befektetés, nyereség elérése céljából. Rövid cikkünkkel az újonnan csatlakozóknak kívánunk útmutatást adni a kriptotárcák típusairól és azok főbb tulajdonságairól.

Digitális eszköztárolási lehetőségek

 

CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe – 2.

Hogy állunk vajon a felvett hitellel és a kihelyezett összegekkel? Bő egy hónapja “CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe” címmel jelent meg cikkünk, amelyben részletesen leírtuk a hitelfelvétel menetét az Inlockon. A hitelfelvétel mellett szintén részletesen közöltük a felvett hitel összegét mibe és hogyan fektettük be, kombinálva a CeFi és a DeFi lehetőséget eddigi tapasztalatainkra és információinkra támaszkodva!

CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe – 2.

 

Piaci zanza

A hét talán legizgalmasabb fejleménye az amerikai kripto törvény szavazásának fejleménye volt. Amint arról a múlt héten már beszámoltunk, az Egyesült Államok szenátusa egy 1300 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomag elfogadására készül, amit az utolsó pillanatban egy kripto piacot szabályozó ponttal egészítettek ki. A váratlanul benyújtott tervezet technikailag megoldhatatlan feladat elé állítaná az ágazat több szereplőjét, így életbe lépése szakértők szerint csírájában folytaná el az amerikai kripto ipar további fejlődését és a már piacon lévő szereplőket is külföldre kényszerítheti. Vasárnapról hétfőre virradóra harmadjára is elnapolták a szavazást az amerikai kripto törvényről.

Sokáig úgy nézett ki, hogy a fentinél egy sokkal kedvezőbb tervezet kerülhet majd elfogadásra és az eredetileg benyújtott, szigorú szöveget olyan kiegészítésekkel látják majd el, amik konkrétan kiemelik, hogy lényegében csak a tőzsdék és a konkrét pénzváltással foglalkozó kriptós cégek tartoznak bele a bróker kategóriába, a mögöttes infrastruktúrát szolgáltató, bányászok és fejlesztők már nem. Egy képviselő ugyanis bosszúból nemet mondott a módosító megszavazására.

Az illető az Egyesült Államok legöregebb szenátora, a 87 éves Richard Shelby volt, aki azért utasította el a felkérést, mert ő korábban ugyanennek a gazdaságélénkítő csomagnak a keretében az amerikai védelmi célra fordított kiadásokat szerette volna 50 milliárd dollárral megnövelni (a már elfogadott 700 milliárdon felül), de felvetését végül leszavazta a szenátus, és ezért úgy döntött, hogy ő sem fog támogatni más beadványokat.

A Zodia Custody már brókerszolgáltatásokat is kínál Írországban

Még júniusban adtunk hírt arról, hogy az egyik legnagyobb európai bank, a Standard Chartered bróker- és kriptotőzsde platformot tervez nyitni az Egyesült Királyságban és Európában, elsősorban intézményi befektetőket megcélozva. Míg az USA a kriptoszektor szabályozásával van elfoglalva, addig Írország szép csendben a blokklánc technológia fellegvára lesz lassan.

Szén-dioxid semlegességet ígér a brazil Bitcoin ETF

A Hashdex Asset Management kriptofókuszú alternatív befektetési cég által Brazíliában indított új tőzsdén kereskedett alapjáról, a BITH11-ről (ETF), azt állítja, hogy az ország első “zöld” Bitcoin ETF-je. Az alap azt tervezi, hogy a hozzá kapcsolódó szén-dioxid kibocsátást szén-dioxid kreditek vásárlásával semlegesíti.

Felkészülni…vigyázz…kész…ALT(!?)

Még februárban olvashattátok a “Jöhet az igazi alt szezon, de lehet hogy fájni fog” című írásomat, amit azzal vezettem fel, hogy altcoinok piaci kapitalizációja ismét elérte a 2017-es bika piac során beállított rekordot, ami utat nyithat a következő exponenciálisan emelkedő szakasz felé.

A Circle tartalék nemzeti digitális valutabankká válna

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Circle tőzsdére készül. Azonban máris itt egy újabb fejlemény a cég életében. A Goldman Sachs által támogatott digitális fizetési vállalat a Circle, hivatalosan is nyilvánosságra hozta azon terveit, hogy teljes tartalékú nemzeti digitális valutabankká válna az Egyesült Államokban.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img