A kriptósok mellé állhat az amerikai adóhivatal

spot_img

A péntek esti órákban több mint 1400 dollárral növekedett a bitcoin árfolyama, miután a Bloomberg egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva közzétett egy kriptovaluták adózásával kapcsolatos hírt.

A napokban az amerikai szenátus egy olyan törvénytervezetet szavazott meg, ami rendkívül hátrányosan érintené a kripto ágazat több szereplőjét. A történet a bróker szó jogi értelmezéséről szólt és nevetséges módon került elfogadásra. Az új szabályozás már egy hobbi fejlesztőt is arra kötelezne, hogy összegyűjtse és elküldje az adóhivatalnak az általa létrehozott app felhasználóinak személyes adatait, ami sok esetben technikailag megoldhatatlan lenne. További részletek itt:

A fentiekkel kapcsolatban nyilatkozott most az amerikai adóhivatal egyik képviselője, aki szerint ők nem fognak utánamenni azoknak a piaci szereplőknek, vagy fejlesztőknek, akik az új szabályozás miatt kerülnének bele a bróker kategóriába. Ezzel kapcsolatban napokon belül egy részletes tájékoztatót is ki fognak adni, ám ennek pontos tartalmáról egyelőre nem akart több részletet elárulni.

Mivel a szenátus javaslata sokak szerint teljesen ellehetetlenítené az amerikai innovációt, az adóhivatal közbelépése komoly segítséget jelenthet majd az érintettek számára, bár korántsem lenne ideális, ha azoknak csak különböző jogi kiskapuk tennék lehetővé, hogy törvénytisztelő módon működhessenek.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img