Kriptobányász hírek – 1.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Amerikai olaj- és gázipari vállalat is a bányászok között

Tetemes mennyiségű bányászgépet fognak szállítani a tengerentúlra a kínai kriptobányász ágazatból. Egy amerikai olaj- és gázipari vállalat ugyanis beleegyezett, hogy akár 1 millió bányász berendezést is átvenne és üzemeltetne Kanadában. A vállalat úgy tűnik, hogy kriptovalutát fog bányászni a gázból előállított energiával.

A kínai Canaan bányász berendezéseket gyártó cég viszont a zöld energiával való kriptobányászat lehetőségeit vizsgálja. A Canaan a hetekben jelentette be, hogy ügyfeleivel együttműködve fenntartható energiát alkalmaznak az Avalon Miner bányászgépek működtetéséhez.

A cég partnerségre lépett a cseh TERMS napenergiával foglalkozó vállalattal, – amely a kriptobányászat felé diverzifikálta üzleti tevékenységét – hogy segítsen a Canaan-nak javítani a zöld energiával működő farmok energiaoptimalizálását és villamosenergia teljesítményét.

Zöldebb lett a kriptobányászat

A Cambridge Egyetem által közzétett összesített adatok azt mutatják, hogy a kriptobányászati iparág jelentősen megváltozott az elmúlt hat hónapban. A szakértők néhány pozitív fejleményt látnak, amely a bányászat földrajzi eloszlásából ered.

A szigorítások arra kényszerítik a bányászokat, hogy más országokba költözzenek, és zöldebb energiaforrásokat is keressenek egyben. A tiszta energia felé való elmozdulást a Bitcoin Mining Council jelentése is bizonyítja. Az adatok azt mutatják, hogy a globális bitcoin bányászat fenntartható villamosenergia hányada 2021 második negyedévében átlépte az 56%-ot, szemben az előző negyedévi 36,8%-kal.

Celsius

A Celsius megerősítette a hírt, miszerint 54 millió dolláros befektetést hajtott végre a szén-dioxid semleges Bitcoin Mining Leader Core Scientific-be. Ezzel a lépéssel a Celsiust immár a Bitcoin bányászat egyik legnagyobb amerikai befektetőjeként pozícionálják.

Bitmain

Kazahsztán tárt karokkal várja a Bitmain rigeket. A világ egyik legnagyobb bányászgép gyártója összefogott a világ egyik legnagyobb adatközpontjával. A Bitmain megállapodást kötött az Enegixel, miszerint a Bitmain Antiminer S19 gépeit az Enegix180 MW-os létesítményében hostolja majd ezek után.

További hír a Bitmain háza tájáról, hogy a világ egyik legnagyobb kriptobányászgép gyártója kivonul az AntPoolból, a világ legnagyobb kriptobányász pooljából, valószínűleg a tőzsdei bevezetés tervének részeként.

Most vagy soha? Ismét vételi jelzést adott a Bitcoin bányászok indikátora

Amint tavaly decemberben, úgy ismét felhívnánk a figyelmeteket az egyik legmegbízhatóbban működő fundamentális indikátor, a Hash Ribbons által adott friss vételi jelzésre.

Most vagy soha? Ismét vételi jelzést adott a Bitcoin bányászok indikátora

Otthoni bányából az energetika élvonalába – Enerhash sztori I.

Argentína, Új-Zéland, Svédország, Texas, csak néhány állomás egy alig két éves magyar startup életében. Két budapesti fiatal dollár-százmilliókat pörgető erőművek problémáit oldja meg, szó szerint gombnyomásra. Jogg Dániellel, az Enerhash társalapítójával beszélgettünk.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img