Paxos Standardból (PAX) Pax dollár (USDP)

spot_img

A Paxos Standard (PAX) ezentúl Pax dollár (USDP) néven lesz elérhető. “Az USDP ticker könnyebben azonosítja majd a Pax dollárt, mint az amerikai dollárral fedezett tokent.” – álltja a cég.

A kriptopiacra világszerte naponta lépnek be kisebb-nagyobb vállalatok és lakossági felhasználók, akiknek biztonságos dollár alapú megoldásokra van szükségük. Mivel a stabilcoinok felhasználási területe is rohamos ütemben bővül, a szabályozott USD tokenek iránti kereslet is jelentősen megnőtt. Az USDP erre a problémára kíván egyrészt megoldás lenni a jövőben.

A frissített USDP okosszerződés 2021. augusztus 31-én lép életbe.

Az USDP szabályozott és egy az egyben beváltható amerikai dollárra. Az USDP tartalékokat 100%-ban készpénzben és készpénz-egyenértékben tartja a Paxos.

A cég már korábban is felvázolta a szabályozás és az átláthatóság iránti elkötelezettségét saját stablecoinja iránt, valamint amellett, hogy az USDP mindig egyenlő legyen egy dollárral.

Az USDP igazolásokat bárki megtekintheti, a frissített USDP whitepaper pedig már elérhető a cég oldalán

“Egy nyitott, digitális gazdaság kezdeti szakaszában vagyunk, amely bárki számára elérhető, aki rendelkezik okostelefonnal vagy internetkapcsolattal. Az USDP bevezetése nagyobb hatékonyságot és azonnali tranzakciókat tesz lehetővé a mai intézmények és fogyasztók számára. Míg az emberiség nagy része ma könnyen hozzáfér az internethez, ugyanez nem mondható el a pénzügyi rendszerről. Emberek milliárdjai nem férnek hozzá a dollárhoz és világszerte több mint 1,7 milliárd felnőttnek nincs bankszámlája.” – nyilatkozta a cég blogbejegyzésében.

 

Majd így folytatja: “Az USDP kulcsszerepet fog játszani abban, hogy ez megváltozzon, és a szabályozott digitális dollár mindenütt jelen legyen. Ez lesz a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja annak, hogy a banki kapcsolatokkal nem rendelkező emberek részt vehessenek a digitális gazdaságban.”

A blokklánc technológia képes átalakítani a globális gazdaságot ez ma már nem vita tárgya. A stabilcoinok a nyitott, digitális pénzügyi rendszer kapuját jelenthetik mindenki számára. A Paxos ezzel a lépésével kinyitotta ezt a kaput mind a szabályozók, mind a versenytársak, mind a felhasználók előtt.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/paxos/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img