Az amerikai fiatalok 11%-a kriptopénzt vett az állami segélycsomagból

Megosztom

A koronavírus-válság tavaly márciusi kirobbanása óta vissza-visszatérő téma, hogy vajon mit kezdenek a gazdaságélénkítés gyanánt osztogatott állami ingyenpénzzel az emberek. A cégek esetében kevésbé izgalmas a kérdés, hiszen legrosszabb esetben bónuszokra fordítják, ahogy tette azt például az AIG a 2008-as mentőcsomagok idején, magánszemélyek esetében azonban szabad a pálya, így különösen érdekes a felvetés. Most egy friss kutatás azt mondja, az amerikai fiatalok bő tizede fordította kriptopénzekre az ejtőernyőpénzét.

Azért is izgalmas a téma, mert a pénzosztáshoz pénzt kell nyomtatni a FED-nek, általános vélekedés, hogy a nyakló nélküli pénznyomda jót tesz a véges készletéről híres bitcoinnak, általában a kriptopénzek piacának. Emellett ha még kriptopénzeket is vesznek az emberek ezekből a segélyekből, akkor két hatás, egy direkt, és egy közvetett is segíti a piac fejlődését.

Bitcoin tőzsdéken köthet ki az amerikai segélycsomag egy része

Legalábbis ez az elmélet, hogy mi a valóság, azt már nem ilyen egyszerű megmondani. Az viszont biztos, hogy a 18-34 közötti fiatalok kézzelfogható része a COVID-csomagjuk legalább egy részét kriptopénzek vásárlására fordította. A megkérdezett mintegy 5530 fiatal 11%-a nyilatkozott úgy, hogy vett kriptopénzeket -is- az ingyenpénzből, a reprezentatívnak mondható minta fontos tanulsága ez.

Az is érdekes eredmény, hogy a megkérdezettek durván fele fordította valamilyen befektetésre tőkjét, a következő bontás szerint:

  • 15% részvényeket vett
  • 9% befektetési alapokba tette
  • 6% ETF-eket választott

A Cointelegraph beszámolója szerint igazán jól jártak azok, akik a tavaly áprilisi, első 1500 dollárnyi helikopterpénzük egészét bitcoinba fektették, mostanra 8600 dollárnál járhatnak. Szép megtérülés, jól szemlélteti a kriptopénz-piacban rejlő lehetőségeket. Meglátjuk, mit hoz a jövő, az biztos, hogy ha a gazdaság stabilitását veszélyeztetó, nyakló nélküli pénznyomtatás kell a BTC sikereihez, akkor inkább oldalazgassunk. Szerencsére azonban más tényezők is segítik a kritopénzek világát.

A Bitcoint is segítheti a választás hajrájában elfogadott amerikai segélycsomag

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel