Decentralizált tőzsdét fejleszt a Twitter csapata

spot_img

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója lerántotta a leplet a titkolt projektről, amiről eddig csak annyit tudtunk, hogy Bitcoin-al kapcsolatos. Most kiderült: a csapat egy decentralizált Bitcoin tőzsdét fejleszt. Pontosabban egy platformot, ahol működhet egy decentralizált tőzsde is.

A TBD54566975 fantázianévre keresztelt projektről annak vezető fejlesztője, Mike Brock részletesebben is mesélt a Twitteren. Nagyjából az alábbiakat tudtuk meg:

A csapat szerint a Bitcoin lesz az internet natív pénze a jövőben, erre készülnek és ezért szeretnék azt mindenkinek elérhetővé tenni.

A probléma az, hogy vásárláshoz szükség van CashApp vagy Coinbase szerű váltókra, ahol a fiatpénzeket válthatjuk Bitcoinra. A csapat azt szeretné elérni, hogy a jövőben ezek nélkül is lehessen pénzt berakni bármilyen önálló tárcacímre. Ehhez kelleni fog egy platform, hogy azon készüljenek el a hidak a fiat pénzek és a Bitcoin között.

Ezen a platformon működne Dorsey-ék decentralizált tőzsdéje is.

A hálózatból kimaradna a kormányozhatóság, vagyis nem lennének szavazatok. Ezen felül az egész nyílt forráskódú és szabadon elérhető lenne.

Mike Brock azt is elmondta, hogy azt szeretnék, ha az egész hálózat az elejétől a végéig Bitcoin-natív lenne. Ez gyakorlatilag kizárja, hogy egy saját tokent vezessenek be.

A fejlesztőcsapat előtt még sok probléma áll, pl. a skálázhatóság és a tranzakciók árai. Ezeken továbbra is dolgoznak. A csapat Jack Dorsey másik vállalatának, a Square-nek a részeként dolgozik az új platformon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img