Kriptopénzügyek – 9.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

Egy lehetséges állami partner érkezésének hírére meglódult a BNB ár. Ennek függvényében a Binance még múlt hét pénteken jelentette be, hogy kötelező ügyfélazonosítást (KYC) vezet be, így felhasználói a jövőben már csak a személyes adataik megadása, az ezeket igazoló hivatalos iratok másolatának feltöltése és egy szelfi elkészítése után vehetik igénybe az oldal szolgáltatásait.

Inlock

Szűk egy hónapja számoltunk be arról, hogy az Inlock új biztonsági funkciókkal bővült, amelyek  segítségével még nagyobb biztonságban tudhatja az ügyfél az adat- és kriptoeszközeit. A heti hírlevéllel azonban érkeztek újabb újdonságok a projekt felől.

METAMASK

A Metamask az egyik legnépszerűbb ingyenes tárca és DeFi / NFT segédeszköz, ami havi ötmillió aktív felhasználóval rendelkezik. Fejlesztői tegnap egy online rendezvényen meséltek jövőbeli terveikről, melynek során szóba került saját tokenjük bevezetése is. Ennek lehetséges érkezése a tavalyi Uniswap airdrop óta lóg a levegőben.

PAXOS

A Paxos Standard (PAX) ezentúl Pax dollár (USDP) néven lesz elérhető. “Az USDP ticker könnyebben azonosítja majd a Pax dollárt, mint az amerikai dollárral fedezett tokent.” – álltja a cég.

Liquid

Fellélegezhetnek a Liquid felhasználói, az FTX kártalanítja a tőzsde ügyfeleit. Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy feltörték a japán Liquidet. Az eset az Inlock révén a magyar közösséget is érintette.

FTX

Régóta keresel olyan szolgáltatót, ahol lehetőség van recurring buy-ra, de úgy, hogy közben a pénzedre kamatot is kapsz? Az FTX App-ban mindez elérhető!

Pénzügyi tippek, trükkök

Azt tudtad, hogy a Celsiuson kérhetsz külön biztosítást is “self-insurance” néven a profilod alatti menüsorban? Ehhez és hasonló tippek-trükköket megtalálod a Discord szerverünk #lending szobájába.

Piaci zanza

Brian Quintenz, aki az Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottság (Commodity Futures Trading Commission, azaz a CFTC) egyik biztosaként dolgozott, a hírek szerint 2021. augusztus 31-én tervezi elhagyni az ügynökséget.

A kripto barát CFTC biztos lemond

 

Jay Clayton, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság korábbi elnöke tanácsadóként csatlakozik a Fireblockshoz, az intézményekre összpontosító kripto letétkezelőhöz. Azzal, hogy Clayton aláírta második kriptoval kapcsolatos vállalkozását, folytatja azt a tendenciát, hogy a korábbi tisztviselők és szabályozók a magánszektorba való “átpártolásuk” után elkötelezték magukat a kriptovaluták mellett.

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a latin-amerikai El Salvadorban szeptember hetedikétől hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin. Nagy dolog ez, hiszen ez az első ország, ami -jobb ötlet híján- törvényes eszközzé teszi a vezető kriptopénzt. Sokak szerint történelmi, mások szerint elhibázott lépésről van szó, az viszont biztos, hogy most mintegy kétszáz ATM-et is telepítenek az elterjedés segítése érdekében.

Tisztázódhat a Binance helyzete az Egyesült Királyságban. A brit pénzügyi hatóság (FCA) még júniusban adott ki figyelmeztetést arról, hogy a Binance nem rendelkezik az általuk megkövetelt működési engedéllyel. Pár nappal később a tőzsde banki partnerei felmondták a vele kötött együttműködési megállapodásukat, így a bankszámlás angol font, majd egy hétre rá a Sepa euro be- és kifizetések lehetősége is eltűnt az oldalról.

Grayscale: vége a GBTC feloldásnak. Ami egykor egy jelentős medvés narratíva volt, az ma már csak egy rossz emlék. A Grayscale ezen a héten fejezte be az utolsó nagyobb Bitcoin Trust (GBTC) részvénycsomag feloldását.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img