96 millió dollárnyi Bored Ape Yacht Club mutáns talált gazdára 1 óra leforgása alatt

spot_img

A méltán híres NFT projekt a héten 10 ezer mutáns majmot értékesített, darabját 3 ETH értékben, mostanra már a dupláját éri.

Az Bored Ape Yacht Club NFT projektje 96 millió dollárt gyűjtött össze szombat este mindössze egy óra alatt, amikor is 10 ezer mutáns verziója a majmoknak került eladásra, illetve egy csavarként további 10 ezer úgy nevezett mutáns szérum került airdroppal a jelenlegi tulajdonosok kezébe, amelyek lehetővé teszik, hogy azok akik már rendelkeznek az Ethereum-alapú NFT-vel, szintén új mutáns majmot mintelhessenek.

A 2021 áprilisában indított Bored Ape Yacht Club eredetileg 10 ezer véletlenszerűen generált NFT-t tartalmazott. Mindegyik különböző tulajdonságokkal rendelkezik – például néhány tweed -öltönyt visel, míg mások dohányoznak. A projekt hasonló a CryptoPunks-hoz, amelynek 10 ezer számítógéppel létrehozott avatára hasonlóan egyszerűnek tűnhet, sőt még drágább is.

A Bored Ape tulajdonosok egyet kaptak a következő három szérum közül: M1, M2 vagy Mega Mutáns (M3). Működési elvüket tekintve, amennyiben egy jelenlegi Bored Ape az M1 vagy M2 szérummal kerül kezelésre, az eredmény egy olyan mutáns lesz, ami megőrzi az eredeti vonásait és tulajdonságait. Viszont, az M3 már egy teljesen ritka majmot hoz létre, potenciálisan ritkább – ezért értékesebb – tulajdonságokkal. 

Az airdrop nagy sikernek örvendett a Bored Ape tulajdonosok között, hiszen megtarthatták eredeti NFT-jüket, s eközben egy teljesen új NFT-vel is bővíthették gyűjteményüket.

A mutáns verziók, amelyeket vagy ingyen készítettek a jelenlegi Bored Ape tulajdonosok, vagy 3 ETH-ért vásárolhatta darabját a nyilvános árusítás során a nagyérdemű, jelenleg 7 ETH áron találhatóak meg a másodlagos piacokon. Az OpenSea adatai szerint a Mutant Apes körülbelül 88.4 millió dollár forgalmat generált a bevezetés óta.

A Bored Ape Yacht Club tulajdonosok egyébként előszeretettel használják majmuk képét Twitter profiljukon, ezzel is jelezve tagságukat a klubban. Stephen Curry például már majdnem 1 hete váltotta le profilképét annak a majomnak a képére akit 180 ezer dollárért vásárolt.

A Bored Apes minden idők ötödik legsikeresebb kripto gyűjteménye. A CryptoSlam adatai szerint a majmok ezidáig összesen 354 millió dollár árbevételt értek el. A legolcsóbb (nem a mutáns verzió) unatkozó majom jelenlegi ára 25 ETH (kb. 80 ezer USD).

Nem ez az első alkalom, hogy a Bored Ape Yacht Club tulajdonosok igazán jól járnak klubtagságukkal, azaz azzal, hogy bevásároltak az NFT-ből. 1 hónappal ezelőtt ugyanis az összes Bored Ape tulajdonos már kapott airdroppal egy NFT-t, ami nem volt más mint a Bored Ape Kennel Club kollekció, amik a majmok hűséges társait jelenítik meg, kutyák formájában. 

A népszerűséget mutatja, hogy a drop után, augusztus 10.-én egy Bored Ape és kutyája 1 millió dollárért kelt el. A Bored Ape Yacht Club majmait OpenSea-n bármikor megvásárolhatjátok, illetve szeptember 2.-án a Sotheby’s aukciós ház árverezésre bocsát egy Bored Ape kollekciót. Ez az akció, habár tovább növeli majd a majmok népszerűségét, nem feltétlenül tetszik mindenkinek.

Ahogy Meltem Demirors – a CoinShares-től – is fogalmazott: “Miért árulná bárki is a kollekcióját akár Sotheby’s-en akár Christie’s-en keresztül, akik köztudottan 25%-os jutalékra tesznek így szert?! Ideje megszabadulni attól, hogy validációra várunk ezektől a régi intézményektől. ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img