Volt SEC elnök csatlakozik a Fireblockshoz

spot_img

Jay Clayton, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság korábbi elnöke tanácsadóként csatlakozik a Fireblockshoz, az intézményekre összpontosító kripto letétkezelőhöz.

Ez a kinevezés a második kriptofókuszú megbízása a volt elnöknek. Az első kinevezése 2021 márciusában történt a One River Asset Management igazgatótanácsába, amely nemrég nyújtott be egy szén-dioxid semleges Bitcoin ETF kérelmet a SEC-hez.

A Fireblocks lesz az első tisztán kriptointézmény az önéletrajzában. Clayton fogja a céget végigvezetni az Egyesült Államokban és külföldön a változó jogszabályi környezetben, és az általános biztonsági helyzetének kialakításában.

A Fireblocks ügyfélköre néhány hónap alatt 100-ról 500-ra nőtt olyan szektorokban, mint a kriptokereskedelem, a kriptokiskereskedelem és a hagyományos pénzügyi intézmények. A cég 2019-es alapítása óta több mint 1 billió dollárnyi digitális eszköz letétkezelőjeként tevékenykedik.

A SEC-nél töltött időszaka alatt Clayton konzervatív és kockázatkerülő álláspontot képviselt a növekvő kriptoiparral szemben, ugyanakkor nyitott volt a blokklánc technológiában rejlő potenciálra, hogy átláthatóságot és hatékonyságot adjon a pénzügyi rendszernek.

“Nagyon bullish vagyok a blokkláncban rejlő lehetőségekben” – mondja Clayton. “Jobb és biztonságosabb átutalásokat és letétkezelést kapunk, ha integráljuk a blokklánc technológiát a pénzügyi ökoszisztémánkba.”

A Fireblocks növekedése egybeesett az iparág általános érésével, ugrásszerű növekedésével, amelynek köszönhetően a Bitcoin ára 64 000 dollár feletti rekordot ért el májusban, és az összes kriptoeszköz teljes piaci kapitalizációja meghaladta a 2 billió dollárt.

A bitcoin és az ether mellett a SEC-nek még végleges döntést kell hoznia arról, hogy más natív digitális eszközök, például az NFT-k és a DeFi tokenek valóban értékpapíroknak minősülnek-e.

Számos digitális eszköz besorolását övező folyamatos bizonytalanság miatt Clayton szerint a Fireblocks felkészült arra, hogy hogyan reagáljon a platform 700 támogatott eszközére gyakorolt bármilyen hatásra.

“Tudom, hogy a Fireblocks vezérigazgatója, Michael Shaulov és kollégái elkötelezettek a szabályozási megfelelés mellett” – mondja.” Tehát amennyiben a SEC úgy ítéli meg, hogy bizonyos digitális eszközök, amelyekkel a platformokon kereskednek valójában értékpapírok, úgy annak megfelelően kell szabályozni őket és ezt természetesen megértem.”

Néhány iparági bennfentes és külső megfigyelő meglepőnek találhatja, hogy Clayton újabb kripto vállalkozásba keveredik, tekintve még a SEC által, a hivatali ideje alatt a feltörekvő iparággal szemben tanúsított óvatos megközelítése miatt. Clayton azonban elégedett azzal, ahogyan a SEC az elnöksége alatt kezelte a kriptót.

“Amit az embereknek meg kell érteniük, hogy a Bizottság hatáskörét a törvény és a kihirdetett rendeletek határozzák meg” – teszi hozzá Clayton. “A Bizottság tagjai rendkívül jó munkát végeznek abban, ahogyan ezeket a kötelezettségeket feltérképezik a digitális értékpapír-kibocsátások és megjelenések terén. Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a digitális értékpapír-kibocsátásoknak és kereskedelemnek ugyanazoknak a szabályoknak kell megfelelniük, mint a hagyományos, papír alapú értékpapír-kereskedelemnek, amely egyébként sok funkcióban már önmagában is nagyrészt digitális lett.”

Rámutatott arra is, hogy a szabályozó miként igyekezett előremozdítani az iparágat.

“Az egyik utolsó dolog, amit az elnöki munkacsoport végzett, amíg a SEC-nél dolgoztam, egy jelentés volt a stabilcoinokról, a stabilcoinokkal kapcsolatos megfontolásokról, beleértve például azt, hogy mikor nem értékpapírok a stabilcoinok. Az ilyen típusú ügynökségek közötti munka folytatása hasznos lenne a teljes pénzügyi ökoszisztémánk számára” – mondta. “Remélem, hogy az előrelépés folytatódik.”

Végezetül azzal, hogy Clayton aláírta második kriptoval kapcsolatos vállalkozását, folytatja azt a tendenciát, hogy a korábbi tisztviselők és szabályozók a magánszektorba való “átpártolásuk” után elkötelezték magukat a kriptovaluták mellett. A közelmúltban a növekvő ágazathoz csatlakozott, korábbi szabályozók közé tartozik Ben Lawsky is, aki New York állam első pénzügyi felügyeleti főfelügyelőjéből, – a kripto engedélyezés körüli szabályokat hozta – a Bitcoin alapok tanácsadójává vált.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/forbes, en.cryptoconsulting/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img