NFT lett a Visa család új tagja: CryptoPunk #7610

spot_img

A Visa bejelentette, hogy CryptoPunks NFT-t vásárolt pontosan 49.5 ETH értékben, ami körülbelül 165 ezer dollárnak felel meg. A szerencsés CryptoPunk a #7610-es serial számot viseli.

“Az elmúlt 60 évben a Visa történelmi kereskedelmi műtárgyak gyűjteményét építette fel -a korai papír hitelkártyáktól a régi hitelkártya terminálokig. Ma, az NFT alapó kereskedelem hajnalán pedig szeretnénk üdvözölni CryptoPunk #7610-et a gyűjteményünkben ” – írta a VISA a hírt bejelentő tweetjében.

A Visa és az NFT

A Visa a kezdetektől “bullish” magatartást mutatott az NFT-kel kapcsolatosan. A fizetési szolgálgató óriás nemcsak hogy azt hirdeti, hogy az NFT -k fontos szerepet fognak játszani a kiskereskedelem, a közösségi média, a szórakoztatás és a kereskedelem jövőjében, hanem ezt tettekkel is bizonyítja.

“Annak érdekében, hogy ügyfeleink és partnereink is megérthessék, sőt részt vehessenek az NFT alapú piacokban, nekünk is első kézből kell tapasztalatot szerezni abban, hogy mi kell egy NFT megvásárlásához, tárolásához és felhasználásához.” – derül ki a hivatalos nyilatkozatokból.

Ezt szimbolizálja a Visa CryptoPunk befektetése, hiszen pont azért esett a választásuk a CryptoPunk projektre, mivel az szimbolizálja az NFT kultúra terjedését, mind a művészetek, mind a digitális tartalmak világában.

Cut Sheffield, a Visa crypto vezetője elárulta azt is, hogy különösen érdeklődnek az NFT-k és a sport keresztmetszete iránt. Számít arra ugyanis, hogy az NFT-k hatalmas lendületet fognak venni a digitális sport relikviák piacán, ahol nagyon sok projekt megvalósulását prognosztizálja az elkövetkező években.

Mi lehet a Visa szerepe az NFT piacon?

Sheffield szerint a Visa lehetővé teszi a “biztonságos kereskedelmet” az NFT iparban. A közeljövőben ez elsősorban azt jelenti, hogy segítik az NFT-k megértését és terjedését ügyfeleik körében. Ezen ügyfeleiknek pedig később – főként az egyes márkáknak és nagyobb, corporate ügyfeleinek – abban is fognak tudni segíteni, hogyan használják ki az NFT-kben rejlő lehetőségeket is.

A továbbiakban a Visa-tól számítani lehet majd további NFT befektetésekre, új koncepciók és partnerek bejelentésére is. Ezek azt célozzák meg, hogy hosszútávon támogassák az NFT irányú eladásokat, kereskedelmet és magukat a művészeket, valamint játékokat. Érdemes tehát feliratkozni a Visa hivatalos csatornáira, ha hamar szeretnénk értesülni arról, mik történnek majd náluk a közeljövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img