Az USA más országokkal is megosztaná a kriptotőzsdék felhasználóinak adatait

spot_img

Az amerikai szenátus nemrégiben rábólintott egy kripo iparágat hátrányosan érintő törvényjavaslatra. A döntés egy gazdasági mentőcsomaggal kapcsolatos szavazás során született, aminek szövegébe az utolsó pillanatban illesztették bele az erről rendelkező pontokat.

Néhány órája kiderült, hogy a képviselők ismét hasonló körülmények között terveznek bevezetni egy másik, szintén az ágazatot érintő jogszabályt. A fentebb is említett 1200 milliárd dolláros stimulust hamarosan egy újabb, ezúttal már 3500 milliárdról rendelkező mentőcsomag fogja követni. Mind a két esetben hónapokon át tartó szakértői egyeztetések előzték meg a programok egyes pontjainak kidolgozását, kivéve a kriptovalutákat érintő részeket, amelyek váratlanul, egyik napról a másikra kerültek bele a tervezetekbe.

Mint kiderült, a második mentőcsomagot szintén előzetes egyeztetések nélkül tervezik egy kriptókat szabályozó szegmenssel kiegészíteni. Erről egy belső, névtelenséget kérő forrás tájékoztatott. Az új törvény arra kötelezné az amerikai tőzsdéket, hogy a nem-amerikai ügyfeleik adatait átadják az USA állami szerveinek, amik ezeket aztán kicserélnék más országok tőzsdéinek amerikai felhasználókat listázó feljegyzéseivel.

https://twitter.com/jerrybrito/status/1432476800404369408?s=19

Jelenleg a felhasználókkal kapcsolatos adatszolgáltatáshoz külön kérelmet és indoklást kell benyújtania a kormányzati szerveknek, részletesen kifejtve, hogy miért van szükségük egy adott személy adatainak megismerésére. Ezeket a kérelmeket a tőzsdék mérlegelhetik és ha jogilag indokolatlannak tartják, akár el is utasíthatják. A jövőben erre már nem lenne lehetőség, a váltóknak az összes felhasználó adatait meg kellene osztaniuk a hatóságokkal.

A Kraken időről időre közzéteszi, hogy hány kormányzati szerv kért tőlük felhasználókkal kapcsolatos adatszolgáltatást.

Amint a kripto iparág érdekeit Washingtonban érvényesíteni próbáló Coincenter lobbicsoport vezetője elmondta, nem azzal van problémájuk, hogy a kriptovaluták is bekerülnek a szabályozott és adóztatott pénzügyi eszközök közé, sőt ők már évek óta szeretnék azt elérni, hogy szülessenek meg azok a világosan követhető jogszabályok, amelyek mentén az ágazatban dolgozók tovább folytathatják az építkezést.

A gondot szerintük a törvénykezés módja jelenti, ami most már láthatóan sokadik alkalommal megy szembe a demokrácia elveivel és minden párbeszédet nélkülözve, az utolsó pillanatokban beiktatott módosítókkal próbál meg úgy ráerőltetni dolgokat az iparág szereplőire, hogy a képviselőik álláspontját meg sem hallgatják.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A parlament megszavazta a kriptovaluták kedvezőbb adózását is magába foglaló törvénycsomagot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img