Felmérés szerint az európaiak azt szeretnék, hogy a kripto szabályozás a saját országukban történjen, és ne EU-s szinten

spot_img

Az európai kriptopénz politikával kapcsolatos közelmúltbeli felmérésben 31 000 válaszadó vett részt az Európai Unió 12 tagállamából.

Az Európai Unió 12 tagállamában végzett nagyszabású felmérésből kiderül, hogy az európaiak többsége azt szeretné, ha a saját országukban saját kormányuk szabályozná a kriptovalutákat.

A Redfield & Wilton Strategies az Euronews számára végzett felmérést, amelyben Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Lengyelország, Portugália, Spanyolország és Magyarország lakosai válaszoltak.

Az Európai Bizottság (EB) által javasolt új kriptotörvények hátterében az összes nemzet válaszadóinak oroszlánrésze támogatta a nemzeti kriptopénz létrehozását. A fő okot a saját token mellett azonban az Európai Uniótól való pénzügyi függetlenség elnyerésének tulajdonítják.

A válaszadók közül a görög (40%), az olasz (41%) és az észt (39%) válaszadók mutatták a legnagyobb támogatottságot egy nemzeti kriptopénz mellett, míg a többi ország válaszadóinak átlagosan 30%-a támogatta a nemzeti kriptopénz vízióját.

Ezzel a tendenciával ellentétben a hollandiai válaszadók 37%-a ellenezte a nemzeti kriptovaluta kezdeményezések elindítását, eltörpülve a 18%-os támogató válaszadói arány mellett.

Ráadásul a 31 000 válaszadó közel 60%-a szeretné, ha a saját kormányuk határozná meg a pénzügyi szabályozást, ahelyett, hogy az Európai Uniótól függene.

Az Európai Bizottság jelenleg a kriptoeszközökre vonatkozó szabályozást próbálja bevezetni az egész EU-ban. Az EB 2020. szeptember 24-én új digitális pénzügyi csomagot javasolt, amely a kriptoeszközök tagállami kezelésével kapcsolatos jogalkotási javaslatokat tartalmazta.

A lépés egyértelműségét biztosítva az EB kijelentette, hogy “a szabályok biztonságosabbá és a fogyasztók számára barátságosabbá tételével a Bizottság célja a felelős innováció ösztönzése az EU pénzügyi ágazatában, különösen a rendkívül innovatív induló digitális vállalkozások számára”.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, investinblockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img