A SEC vizsgálja az Uniswap Labs-t

spot_img

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot folytat az Uniswap decentralizált tőzsde fejlesztője ellen – jelentette múlt pénteken a Wall Street Journal.

Az Uniswap az Ethereum blokklánc legnagyobb decentralizált tőzsdéje a kereskedési volumen alapján. Ennek tükrében a SEC információkat keres arról is, hogy a befektetők hogyan használják a tőzsdét és hogyan kereskednek.

A tőzsde fejlesztője, az Uniswap Labs közölte, hogy mindenben segít a szabályozó hatóságnak a polgári vizsgálatban. A SEC a Wall Street Journal szerint nem kívánt nyilatkozni.

Bár egyelőre nem világos, hogy a SEC pontosan mit akar tudni, a hír a szabályozó szándékát jelzi, hogy nagyobb felügyeletet kíván gyakorolni a decentralizált pénzügyek (DeFi) felett, amire Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben tett utalást és mi is beszámoltunk.

Gensler: a DeFi központosított és működjenek együtt a SEC-el

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem állapítottak meg semmiféle szabálysértést.

Gensler azzal érvelt, hogy a decentralizált tőzsdékért nem lehet központi szervezet a felelős, de az olyan DeFi projektek, amelyek “kereskedésre ösztönző” vagy digitális tokeneket kínálnak a résztvevőknek, a SEC szabályozásának hatálya alá tartozhatnak.

“Még mindig van egy olyan alapvető csoport, amely nemcsak a nyílt forráskódú szoftvereket írja, hanem gyakran rendelkezik kormányzással és díjakkal is ” – mondta a Wall Street Journalnak adott interjúban.

A SEC a múlt hónapban nyújtotta be az általa elsőnek megnevezett, DeFi technológiát használó értékpapírokkal kapcsolatos ügyét, amelyben a DeFi hitelező Blockchain Credit Partners-t vádolta meg azzal, hogy 30 millió dollárt gyűjtött állítólag kétes ajánlatok révén.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/coindesk, cryptoknowmics/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img