Németország megelőzte az USA-t a Bitcoin csomópontokban

spot_img

A Bitnodes adatelemzése szerint Németországban, ha egy napra is, de több Bitcoin csomópont futott, mint az USA-ban. A mai napon azonban kicsivel, de az USA visszavette a vezető szerepét.

Jelenleg több mint 10 000 Bitcoin csomópont van világszerte, ebből 1869 az USA-ban, 1811 Németországban található. Franciaország a távoli harmadik helyen áll 547-el, míg Kínában mindössze 150 bitcoin csomópont van.

Bitcoin csomópontok eloszlása 2021. szeptember 11-én

Németország 2019-ben már közel volt egyszer ahhoz, hogy megelőzze az USA-t, de akkoriban Amerika 2400 csomópontot üzemeltetett, míg Németország 1900-nál járt.

A jelenlegi állás így is figyelemre méltó, mert Németország lakossága négyszer, gazdasága pedig ötször kisebb, mint az USA-é és ennek ellenére mégis sikerült megelőznie az Egyesült Államokat.

Az amerikai csomópontok száma a szeptemberi időszakban mintegy 700 nyilvánosan elérhető csomóponttal csökkent, míg a németek tartották a lépést.

Németországban is létezik a Chaos Computer Club (CCC), amelyet Európa legnagyobb hackeregyesületeként írnak le, 7700 regisztrált taggal. Elég sok Bitcoin kódoló van, köztük néhány Bitcoin core fejlesztő, és ki tudja, lehet, hogy maga Satoshi Nakamoto is Németországban található.

A Bitcoin csomópontok élőképes alakulását ezen a linken tudjátok nyomon követni.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találtok. Ha képbe szeretnél kerülni a kriptopénzek területén és komolyabb befektetés előtt állsz, végezd el a Kriptosuli ingyenes (online) kurzusunkat!

/trustnodes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img