Jönnek a koreai baseball NFT-k

spot_img

A Koreai Baseball Szervezet (KBO) a múlt héten közölte, hogy a digitális technológia adta lehetőségekkel élve, a szurkolókkal való hatékonyabb kommunikáció érdekében az NFT-k bevezetését tervezi.

A KBO konkrétan a videótartalmakat, a “metaversumot” és az NFT-ket említette.

A liga azt tervezi, hogy az egyik fő szponzorával, a Shinhan Bankkal közösen egy metaverse teret hoz létre, ahol a szurkolók online és mobil szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A KBO emellett NFT alapú digitális termékek bevezetését is tervezi. A liga szóvívője elmondta, hogy az év eleje óta körülbelül 10 NFT-vel kapcsolatos javaslatot kapott. Jelenleg a blokklánc- és információbiztonsági szakértők tanácsai alapján mérlegeli a termékeket és a forgalmazási modelleket.

A KBO továbbá egy olyan tartalmi platform létrehozását is tervezi, ahol a rajongók biztonságosan kereskedhetnek és a KBO által nyomtatott NFT-ket gyűjthetik. Az NFT-k közé tartozhatnak a ligához és a játékosokhoz kapcsolódó képek, videók, árucikkek.

A sportligák világszerte nagy érdeklődést mutattak az NFT-k iránt, mint például az  NBA Top Shot, az NBA NFT tárháza.

Nem minden liga fogadta el azonban ezt az új technológiát. Az NFL nemrég figyelmeztette csapatait, hogy ne vegyenek részt semmilyen blokklánccal kapcsolatos tevékenységben, beleértve az NFT-ket is.

Ha NFT tokenek vásárlásán gondolkozol, a Binance és az OKEx felületén ezt megteheted.

/theiconist/

Az amerikai futball liga megtiltotta a csapatoknak, hogy token- és NFT szponzoraik legyenek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img