Az amerikai futball liga megtiltotta a csapatoknak, hogy token- és NFT szponzoraik legyenek

spot_img

Az NFL, vagyis az amerikai profi futball liga megtiltotta minden tagjának, hogy kriptopénzes szponzorokkal vagy NFT-ket értékesítő cégekkel kössenek szerződést. Az intézkedés ideiglenes. A liga szerint addig fog tartani a tiltás, amíg elkészülnek egy egységes stratégiával a digitálisan gyűjthető dolgokról.

A hírt először tegnap hozta le a The Athletic, akinek forrásai egy hetekkel ezelőtti belsős levelezésre hivatkoznak. Eszerint:

“A liga klubjainak és a klubok által tulajdonolt sajtótermékekben tilos eladni vagy reklámozni kriptopénzeket, ICO-kat vagy más kriptopénzes termékeket, amik blockchain-el, digitális valutákkal foglalkoznak.”

A NFL új szabálya szerint vannak kivételek, mégpedig a szabályosan működő befektetési társaságok vagy alapkezelők szponzorációi.

Az európai futball felől is nehézségekbe ütköznek a kriptós szponzorációk. Az öreg kontinensen az egyre több klubot szponzoráló Socios.com ellen keltek ki a szurkolói szervezetek. Sőt, több klubánl is sikerült elérniük, hogy a klub szerződést bontson a szurkolói tokenekkel foglalkozó Socios-szal.

200 millió dollárt hoztak a Socios tokenek a kluboknak, de miért nem tetszik a szurkolóknak?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img