Mindenki bedőlt az álhírnek, mégsem lesz Litecoin elfogadóhely a Walmart

spot_img

Tegnap a világ legnagyobb híroldalain, többek között a CNBC és a Reuters hasábjain is megjelent az a hír, mely szerint az Egyesült Államok és egyben a világ legnagyobb üzletláncának is számító Walmart Litecoin elfogadóhellyé fog válni.

A hírt a Litecoin fejlesztését felügyelő alapítvány közösségi oldalain is megosztották, aminek köszönhetően az LTC értéke pillanatok alatt mintegy 30%-kal emelkedett.

A csoda azonban csak rövid ideig tartott. Mint kiderült, a bejelentés forrása egy nemzetközi sajtóközlemények publikálására szakosodott oldal, a PR Newswire volt, ahol valaki sikeresen átment a szűrőn és megjelentetett egy álhírt, amit aztán átvett több nagyobb portál. Az eset kapcsán tegnap a Litecoin létrehozója, Charlie Lee is megszólalt, aki a Bloombergnek elismerte, hogy ők is bedőltek a trükknek és ezért osztották meg azt meg követőikkel, de azóta már korrigálták a hibájukat

Lee azt mondta, hogy nincs közük az esethez és nem profitáltak belőle. Azt is elárulta, hogy ő személyesen továbbra is csak 20 LTC-vel (~$3500) rendelkezik. Mint ismeretes, Lee még a 2017-es bika piac végén vált meg saját coinjaitól. Ezzel kapcsolatos néhány nappal későbbi bejelentése az akkori csúcsot jelentette, amit a Litecoinnak azóta sem sikerült megdöntenie. Később botrány is lett abból, amikort kiderül, hogy miközben ő nagy tételben adott el, az LTC hosszú távú tartására buzdította követőit.

A Walmartos álhírt közzétevő PR Newswire-nál vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan is kerülhetett publikálásra a megtévesztő sajtóközlemény.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img