Gyorsan kelnek el az NFT spinoff projektek a Solana láncon

spot_img

A Bored Apes és Pudgy Penguins gyűjtemények spinoff verziói – amelyek nagyon hasonlítanak Ethereum-alapú testvéreikre – nagy pénzekért kelnek el, ezúttal a Solana láncon.

Az Ethereum alapú kollekciók, például a Bored Ape Yacht Club vagy a Pudgy Penguins, dollármilliókért kerültek eladásra az elmút hónapok során. Ezen felbuzdulva, a Solana láncon is elkezdődött a nagyon hasonló kollekciók árusítása, s ennek azért nem mindenki örül felhőtlenül.

A Bored Ape Yacht Club és a Pudgy Penguins ihlette NFT kollekciók gyorsan terjednek az Ethereum rivális láncán, a Solana-n – és hatalmas pénzekért értékesítik őket.

Degenerate Ape Academy

A londoni székhelyű blokklánc-tanácsadó cég, a Moonrock Capital tegnap 1,1 millió dollárért vásárolt egy Degenerate Ape Academy Solana-alapú NFT-t. A gyűjtemény többi tagja 1,7 millió dollár körüli összegekért van a piacon.

A nem hivatalos NFT kollekciót a rendkívül népszerű Ethereum-alapú Bored Ape Yacht Club NFT kollekció ihlette, aminek egy 101 darabos kollekciója ezen a héten 24,39 millió dollárért kelt el a Sotheby’s aukciósházban.

Egy másik, hasonló kollekció, a Solanapes, amely ugyanezeket a majmokat örökíti meg mint NFT, viszont a készítők elmondása szerint „az ETH majmoktól egyedülálló, randomizált vonás kombinációkkal”, vissza is esett kereskedési mennyiségben és árszínvonalban.

A Degenerate kollekciónak azonban teljesen eltér ETH alapú testvérétől, hiszen gorillán alapul, ez tudott megágyazni leginkább sikerének.

SolPenguins

A SolPenguins, amelyek nagyon hasonlítanak az Ethereum-alapú Pudgy Penguin kollekcióra, szintén terjednek a Solana blokkláncon de nem kelnek el hasonló összegekért: a legalacsonyabb ár 1,6 SOL, azaz 281 dollár.

Jelenleg a legtöbb jövedelmező NFT projekt, például a tokenizált grafika pl. cryptoart, hangklipek, videók vagy chatbotok az Ethereum láncon találhatóak meg.

Annak hátterében, hogy a Solana-n ennyire terjednek a spinoff projektek valószínűleg az áll, hogy ott nagyon alacsonyak a tranzakciós díjak, így a legtöbbet ki tudják hozni a projektekből.

Nem utolsósorban pedig, az NFT-k terjedése a Solana blokklánc platformját is beemelte a népszerű platformot közé, jelenleg piaci részesedés alapján a Solana a hatodik legnépszerűbb kriptovaluta. Mindezt úgy, hogy tavaly tavasszal vezették be.
Nem mindenki gondolja azonban, hogy Solana a messzi jövőben is sikeres lesz az NFT világában. Az egyik NFT kereskedő szerint, a Solana „kevésbé érett”, és „nem lesz a csúcsminőségű NFT-k piactere” a jövőben.

A híres Gmoney fedőnevű NFT befektető szintén negatív szavakkal illette a Solana spinoff projektjeit, mégpedig azzal az indokkal, hogy „Nincs bennük semmi eredeti. Azt hiszem, ha Solana komolyan akarja venni az NFT -ket, akkor ösztönözniük kell az embereket új és kreatív projektekre. Ez pedig nem a másolás/beillesztés. ”

Mint tudjuk eddig a legnagyobb (és legdrágább NFT-k) Ethereum-alapúak. Ki tudja azonban, hogy Solana felveszi-e a kesztyűt az Ethereummal az NFT világában – az biztos, hogy erősen próbálkozik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img