Döbbenetesen sokan fektetnek be celebek hatására

spot_img

A Daily Hodl jelentetett meg a egy kutatást annak kapcsán, hogy milyen tényezők, külső hatások alapján hoznak meg kriptopénz-befektetési döntéseket az emberek, jelen cikk szerzőjét legalábbis meglepték az eredmények. Mintegy kétezer megkérdezettel készült a kutatás, így reprezentatívnak mondható, a legnagyobb meglepetés a celebek óriási hatása. Lássuk a részleteket!

A kutatás többszörös választással készült, vagyis egyazon kitöltő több válaszlehetőséget is megadhatott, ezért vannak átfedések az eredményekben. A kérdés az volt, hogy kinek a véleményére, szavára, befolyására adnak az alanyok ha altcoin vásárlásról, pontosabban befektetésről van szó, az eredmények pedig így alakultak:

  • 45% azt (is) megjelölte, hogy egy-egy celeb hatására is dönhet a befektetés mellett,
  • 81% azt (is) megjelölte, hogy azért még mindig a befektetési tanácsadója nyom a legtöbbet a latba,
  • 76% azt (is) megjelölte, hogy akkor fektetne be egy kriptopénzbe, ha egy családtagjától kapná a tippet,
  • 53% azt (is) megjelölte, hogy egy újságírótól, egy (szakmai)laptól is elfogadna befektetési tanácsot.

Az eredmények azért meglepőek, mert ezek szerint az emberek nagy része nincs tisztában azzal, hogy egy olyan celeb, mint a nemrég az EthereumMax-ot promótáló Kim Kardashian nem azért posztol egy coinról, mert saját utánajárása, évtizedes befektetési tapasztalata alapján azt jó lehetőségnek tartja. Hanem értelemszerűen azért, mert egy fizetett promócióban vesz részt.

Az a 81%, aki a befektetési tanácsadót (is) megjelölte, mint fontos információforrás a döntéshozatalban azért megnyugtató, hiszen ha van valaki, akire érdemes hallgatnunk, az egy felkészült, hiteles befektetési tanácsadó. Feltéve, hogy valóban felkészült, valóban hiteles, de erről majd máskor.

A képet tovább árnyalja az is, hogy azoknak, akik látták Kardashian posztját az EthereumMax kapcsán csupán 19%-a fektetett be ebbe a kriptoeszközbe. Úgy tűnik bár sokan azt mondják, hogy a celebeknek nagy jelentősége van egy-egy befektetés kapcsán, a gyakorlatban azért mégiscsak jobb a helyzet.

Ahogy azt a Kripto Akadémia felületein rendszeresen elmondjuk, a DYOR, vagyis a Do Your Own Reasearch a legfontosabb, hiszen csak akkor szerezhetünk kellő tudást egy befektetési lehetőségről, ha mi magunk utánajárunk. Ha pedig kellően sokat kutatattál te magad, akkor utána bátran csatlakozz Discord közösségünkhöz, a Kereskedési Tippek remek lehetőséget jelent a további tanulásra!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img